Rețetă de tocăniță turcească. Acest preparat de cu origini orientale este ideal pentru această perioadă în care creștinii țin post. Pentru a găti acest deliciu culinar ai nevoie de câteva ingrediente simple.
Citește și: Ardei umpluți mănăstirești. Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Ingrediente
Citește și: Rețeta tradițională a turtelor „scutecele lui Iisus”. Ai toate ingredientele în bucătăria ta
Mod de preparare
Pentru început, decojiți vinetele, apoi tăiați-le în patru pe lungime. Așezați-le în straturi într-o sită, presârând sare între ele. Lasați-le să stea o oră pentru a elimina sucurile amare. După ce a trecut timpul, clătiți-le cu apă și uscați-le cu un șervețel de hârtie.
Fierbeți apoi lintea până când este moale. După ce s-a gătit, se strecoară și se pune deoparte.
Într-un bol, se amestecă roșiile, ceapa, usturoiul, menta, sarea, fulgii de chili și pasta de tomate. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, jumătate din amestecul de legume, apoi jumătate din vinete, juătate din linte și cealaltă jumătate rămasă din amestecul de legume. Se acoperă cu vinetele rămase, apoi cu linte. Se pune puțin ulei pe deasupra și se dă la cuptor până când vinetele se frăgezesc, aproximativ o oră și jumătate, potrivit evz.ro.