- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

România dă lovitura! Cetățenii vor avea o nouă destinație ecoturistică care beneficiază de recunoașterea MEAT

30 Jun, 12:08 • Constantin Cristina
România are o nouă destinație ecoturistică aflată la poalele munților Ciucaș și este recunoscută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).
România dă lovitura! Cetățenii vor avea o nouă destinație ecoturistică care beneficiază de recunoașterea MEAT

România dă lovitura! O nouă destinație ecoturistică poate fi vizitată de către cetățenii români. Este vorba de Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munților Ciucaș, a informat News.ro.

Vama Buzăului este a opta destinație ecoturistică a României și a obținut recunoașterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), a anunțat ministerul.

Citește și: Descoperă o minunăție turistică din România! Căutată de puțini, dar uimitoare prin peisajul său desprins din povești.

„România are o nouă destinație ecoturistică. Este vorba despre Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munților Ciucaș, care doar ce a obținut recunoașterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)”, informează ministerul.

România dă lovitura! Cetățenii vor avea o nouă destinație ecoturistică care beneficiază de recunoașterea MEAT

După verificarea îndeplinirii, în teren, a celor 100 de criterii de eligibilitate, certificare a fost acordată. Cristerii au fost prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare a Ecosistemului (2019-2029). De asemenea, comisia formată din specialiști ai MEAT, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare a Turismului și ai Asociației de Ecoturism România s-au ocupat cu verificările.

Valea Buzăului, destinație ecoturistică
Valea Buzăului, destinație ecoturistică

Felicit administrația locală din Vama Buzăului pentru angajamentul ferm de a promova turismul durabil și inițiativele de conservare și protejare a mediului! De altfel, acest exemplu de bună practică, aflat acum pe lista destinațiilor ecoturistice ale României, trebuie replicat de tot mai multe localități care beneficiază de patrimoniu cultural și natural valoros. În această manieră, putem construi un viitor sustenabil pentru noi toți, dar mai ales pentru generațiile ce vor urma”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan Radu Oprea

Vama Buzăului a devenit, astfel, cea de-a opta destinație ecoturistică a României, care beneficiază de recunoașterea MEAT.

„Așezarea pitorească vă invită să descoperiți, în deplină armonie cu natura, Rezervația Valea Zimbrilor și traseele montane pe care le puteți parcurge atât la pas, cât și cu bicicleta. Tot aici, în Vama Buzăului, mâncărurile tradiționale sunt puse la loc de cinste. Așa se explică și existența, în acest loc, a celor mai multe puncte gastronomice locale din întreaga țară”, mai arată ministerul.

Alte articole: Vești bune pentru turiști! Se va putea merge cu barca electrică de la Călărași la Silistra. Proiect european de 2 milioane de euro