- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Descoperă o minunăție turistică din România! Căutată de puțini, dar uimitoare prin peisajul său desprins din povești.

20 May, 16:40 • Cornel Ghimeșan
Dacă îți dorești o vacanță perfectă în România, plină de liniște și relaxare, există un sat care îți va satisface toate dorințele.
Descoperă o minunăție turistică din România! Căutată de puțini, dar uimitoare prin peisajul său desprins din povești.

Transformarea remarcabilă a unui sat din România a atras un număr considerabil de turiști. Peisajul natural al zonei pare să fi fost scos dintr-un basm, captivându-i pe românii în căutare de liniște și pace, departe de agitația urbană.

Citește și: DEICHMANN România, succes în afaceri în 2022. Compania a vândut aproape 4 milioane de perechi de pantofi anul trecut

Râul Sadului, un pitoresc sat de munte, care se situează în Mărginimea Sibiului, pare a fi un paradis natural, oferind liniște și peisaje absolut superbe. Prin reamenajările repetate, zona a devenit o stațiune de vis. Vizitatorii români pot găsi cazare în căsuțe rustice din lemn, o raritate la noi în țară. Cu sprijin financiar din programul PNRR, acest mic sat transilvănean a intrat pe harta turistică a României, datorită unei asociații de voluntari care au avut în vedere oferirea de experiențe memorabile turiștilor și crearea unei surse suplimentare de venit pentru comunitatea locală.

Satul din România care a fermecat prin frumusețea sa

Râul Sadului, discret ascuns între Munții Lotrului și Cindrel, oferă o oază de liniște pentru oricine are nevoie. De-a lungul timpului, turiștii în căutare de peisaje ale vieții rurale au început să descopere acest secret din Transilvania. Prin eforturile voluntarilor, colibele păstorești au fost salvate, această zonă fiind deja cunoscută pentru oierit. Acesta este un loc perfect pentru această activitate, având o altitudine de 800 de metri.

„Aşa cum puteţi vedea ele sunt realizate din materiale locale. În principiu se foloseşte piatra de rău pentru fundaţii”, a declarat Diana, arhitect, pentru Observator.

Inițiatorii proiectului „Cultivarea Frumosului în Țara Colibelor” doresc să încurajeze comunitatea locală să utilizeze într-o măsură mai mare resursele disponibile în zonă.

„În primul rând să reaprecieze, ce alte generaţii apreciau. Să aprecieze ceea ce au acum şi să înveţe să prindă de la noi anumite moduri prin care să folosească aceste resurse cât mai sustenabil şi cât mai tradus în lumea reală”, a continuat Cristian Cismaru, coordonator de proiect.

Primarul comunei le-a oferit tinerilor un sfat esențial, acela de a aprecia toate resursele oferite de zonă și de a le valorifica în mod corespunzător pentru a asigura un trai sustenabil pe termen lung.

„Încercăm să facem ca tineretul din comună să conștientizeze faptul că ce avem noi acasă, poate fi valorificat altfel şi din asta ar putea să-şi câştige existenţa aici”, a declarat Daniel Minea, notează stiridecluj.ro

Alte articole: Bulgaria, ținută în viață de importul puternic de electricitate din România. Profitul companiei Hidroelectrica s-a majorat cu 34%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult