- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românul cinstit declară moștenirea de 50.000 de euro la stat, de frica justificării provenienței banilor. „Mă duc la notar și îi zic că am găsit în podul mamei un sac cu bani?!”

04 Apr, 17:13 • Constantin Cristina
Momentul în care majoritatea oamenilor se plâng de creșterea continuă a inflației, un român extrem de cinstit declară la stat averea pe care a primit-o drept moștenire, în valoare de 50.000 de euro, în bani cash.
Românul cinstit declară moștenirea de 50.000 de euro la stat, de frica justificării provenienței banilor. „Mă duc la notar și îi zic că am găsit în podul mamei un sac cu bani?!”

Situația critică îi afectează pe toți românii, din cauza inflației care tot continuă, așadar, mulți dintre ei se gândesc la ziua de mâine, la economii și câștiguri suplimentare. Alții își doresc să dea norocul peste ei și să câștige la loto sau să primească o moștenire valoroasă. Acesta este cazul norocos al unui bărbat, care a primit o avere de 50.000 de euro, bani cash, după moartea unei rude, a scris acesta pe Facebook.

Citește și: Bărbatul s-a ales cu un dosar pensal, după ce a încercat să fenteze plata facturilor la curent. Care este povestea palpitantă a gorjeanului

„Ce se întâmplă dacă după decesul unei persoane primești 50k euro cash moștenire, cum îi declari? Mulțumesc. Rog să-mi răspundă un notar sau avocat”, a scris acesta pe grupul Avocatul online.

Românul cinstit declară moștenirea de 50.000 de euro la stat, de frica justificării provenienței banilor

În comentariile adresate bărbatului la postare, cei mai mulți l-au sfătuit cum să păstreze moștenirea fără să încalce legea. Întrebat de ce insistă să declare aceasta sumă incredibilă, bărbatul a scris.

„Pentru că așa mi se pare corect, suntem 2 frați și așa considerăm că e normal, am întrebat în ideea că vom deschide succesiunea și o așa sumă mare de bani bănuiesc că trebuie specificată sursa lor, dacă vreau să-mi bag partea într-un cont, ca ulterior să îi investesc într-o proprietate, să zicem. Mă duc la notar și îi zic că am găsit în podul mamei un sac cu bani?! Duc sacul cu bani la notar? Cum justificăm proveniența lor?”, a răspuns autorul postării.

românul, moștenire de 50.000 euro
românul, moștenire de 50.000 euro

Apoi acesta a mai fost întrebat de ce nu împarte suma cu fratele său, iar românul cinstit a dezvăluit că dacă el rămâne cu suma, iar fratele cu proprietatea, iar el vrea să-și cumpere o casă, pe care o va achita prin transfer bancar, cum va justifica de unde a făcut rost de o sumă atât de mare.

„Alții nu prea mă interesează și nici cum să nu mai „exist” în sistem nu știu cum să fac, cică dacă vrem să trăim în această societate trebuie să respectăm niște prestabilite (de niște minți mai mult sau mai puțin luminate), iar cu „nu cred că vine ANAF-UL pentru atât” nu mă liniștește, vin și pentru 5 lei, dacă cumva, cândva, prin absurd, dau de cnp-ul meu, a găsit ANAF utilizatori <> și au somat plata impozitului pentru venituri extra, nu, mulțumesc frumos, cât mai legal, cu portițe și alte interpretări, concrete și obiectiv, impozitul e 1%, mare brânză”, a răspuns autorul postării.

Indignată persoana cu care românul a purtat discuția despre ce se întâmplă cu moștenirea daca i-o dă statului, bărbatul a subliniat că el se simte mai în siguranță să știe că este cinstit, iar dacă acestea sunt regulile în România, preferă să le respecte, chiar dacă știe că va pierde.

„1% ți se pare mult? 500 de euro impozit pentru 50.000, nici mie nu-mi convine că-mi ia statul 50% din ce produc ca să-mi permit să am un acoperiș deasupra capului și să am o pâine pe masă. Dar cam astea-s regulile dacă trăim în societatea asta”, a răspuns moștenitorul.

Alte articole: Dacă ai această monedă acasă ai șansa să te îmbogățești peste noapte! Poți să câștigi peste 1000 de lei