- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Dacă ai această monedă acasă ai șansa să te îmbogățești peste noapte! Poți să câștigi peste 1000 de lei

02 Apr, 23:20 • Cornel Ghimeșan
Cei care încă mai au obiecte vechi pe acasă se pot umple de bani! Celebra monedă de 5.000 de lei din 2002 te poate îmbogăți peste noapte.
Dacă ai această monedă acasă ai șansa să te îmbogățești peste noapte! Poți să câștigi peste 1000 de lei

Cei care sunt pasionați de obiecte vechi sunt, în general, dispuși să scoată sume semnificative din buzunar pentru a-și completa colecțiile. În 2023, monedă specială se poate vinde contra unor sume mărișoare, așa că dacă îți dorești să faci astfel de investiții trebuie să ai în minte faptul urmează să îți asumi să cheluiești sume exorbitante.

Citește și: Banca Națională lansează o nouă monedă în România

În ultima perioadă sau ca să fim mai preciși de-a lungul ultimilor ani, colecționarii au început să își aplece, din nou, atenția asupra monedelor și bancnotelor vechi. Pentru mulți dintre aceștia, banii vechi reprezintă o sursă de investiții, dar și o împlinire a unei pasiuni.

Cele mai mari site-uri de vânzări din România sunt inundate de anunțuri în care posesorii de monede vechi încearcă să le scoată la vânzare și să pună mâna pe sume frumușele. În ultima vreme, monedele au devenit extrem de populare, așadar, dacă se întâmplă să ai o astfel de monedă acasă poți să consideri de-a dreptul norocos.

De exemplu, o monedă de 5.000 de lei emisă în anul 2002, care ulterior a mai fost emisă în 2003 și 2004, este acum la mare căutare. Pe site-urile de vânzări aceasta a fost scoasă la vânzare în schimbul unor sume semnificative. Cea din 2002 având o valare cu mul mai mare decât variantele emise în 2003 sau 2004. Pe avers, moneda are stema României în partea de sus și anul emiterii încadrat între două liniuțe în partea de jos.

Prețul unei astfel de monede poate să varieze între câteva sute de lei până la câteva mii sau mai mult. Valoarea unui exemplar este dictată de gradul de raritate.

Cât poți câștiga pentru o monedă de 5.000 de lei

Pe unul dintre cele mai mari site-uri de vânzări din România o astfel de monedă de 5.000 de lei care datează din anul 2002 a fost scoasă la vânzare pentru 800 de lei. Mai mult de atât, vânzătorul a menționat în anunț că prețul acesteia poate fi negociat.

Este important de menționat că această monedă este una specială, dat fiind că aceasta a fost emisă pentru un eveniment special, respectiv cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României. La momentul respectiv, aceasta a fost în producție limitată, motiv pentru care colecționarii sunt foarte atenți când o astfel de oportunitate apare în cale.

Interesul pentru o astfel de monedă este mai mare ca niciodată, în ciuda faptului că au trecut peste douăzeci de ani de când a fost emisă. Acest lucru se „potrivește mânușă” cu interesele celor care se află în posesia acestei piede de colecție. Aceștia profită de valoarea ridicată, iar prețul pentru această monedă să păstrează cât se poate de sus. Așadar, dacă ai această piesă în colecția ta și îți dorești să profiți de acest aventaj, acum este un moment bun în care să o scoți la vânzare, deoarece vei putea obține o sumă frumușică.

Alte articole: Monedă din perioada comunistă, scoasă la vânzare pentru mii de lei. Iată cum poți face bani dacă deții o astfel de monedă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult