Cum să păstrezi căpșunile proaspete. Din fericire, există o metodă simplă, la îndemâna oricui, care poate prelungi prospețimea lor până la zece zile. Tot ce ai nevoie este un ingredient banal pe care aproape toți îl avem în casă: bicarbonatul de sodiu.
Din cauza bacteriilor, a mucegaiului și a urmelor de pesticide de pe coajă, căpșunile tind să se altereze rapid. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente de curățare și ajută la eliminarea acestor reziduuri, reducând riscul ca fructele să se strice prematur. În plus, previne formarea mucegaiului, unul dintre principalii vinovați pentru degradarea fructelor.
De ce ai nevoie:
Ce trebuie să faci
Prin acest truc poți să te bucuri mai mult de gustul delicios al căpșunilor fără să te gândești că se strică după câteva zile. Căpșunile sunt printre cele mai consumate fructe de sezon, însă se strică rapid dacă nu sunt păstrate corect. Din fericire, există o metodă simplă, la îndemâna oricui, care poate prelungi prospețimea lor până la zece zile. Tot ce ai nevoie este un ingredient banal pe care aproape toți îl avem în casă: bicarbonatul de sodiu, potrivit RomâniaTV.
Din cauza bacteriilor, a mucegaiului și a urmelor de pesticide de pe coajă, căpșunile tind să se altereze rapid. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente de curățare și ajută la eliminarea acestor reziduuri, reducând riscul ca fructele să se strice prematur. În plus, previne formarea mucegaiului, unul dintre principalii vinovați pentru degradarea fructelor.
Cu acest mic truc, te poți bucura mai mult timp de savoarea căpșunilor fără să-ți faci griji că se vor strica după doar câteva zile.