- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Secretul pentru un brad perfect până în luna februarie! Băutura pe care trebuie să o pui în apă ca pomul tău de Crăciun să reziste mult

30 Dec, 23:11 • Cornel Ghimeșan
Bradul de Crăciun poate fi păstrat mai mult timp. Puțini cei care cunosc cum să îngrijească corect acest copac special, astfel încât să reziste cât mai mult. Iată cel mai bun truc pentru a te bucura de el până în luna februarie.
Secretul pentru un brad perfect până în luna februarie! Băutura pe care trebuie să o pui în apă ca pomul tău de Crăciun să reziste mult

Bradul de Crăciun, emblematic pentru sărbătorile de iarnă, se poate transforma într-o mare sursă de dezamăgire atunci când observi că se usucă sau își pierde din strălucire și culoare înaintea perioadei festive. Pentru a te bucura de el mai mult timp, iată câteva recomandări pentru apa în care îl ții.

Citește și: Românii NU mai fac față cheltuielilor. S-au făcut credite pentru facturi, lemne sau chiar pentru porcul de Crăciun

După ce ai găsit bradul perfect și l-ai adus acasă, este crucial să iei măsuri de precauție pentru a-l menține proaspăt și frumos pe întreaga durată a sezonului festiv. Riscul ca bradul să-și piardă din strălucirea inițială duce la nevoia  de a adopta o serie de strategii utile pentru a-i menține vitalitatea și prospețimea.

Brăzii de Crăciun preferă un mediu răcoros, așa că asigură-te că îi ții departe de sursele de căldură, precum radiatoarele, caloriferele și lumina directă a soarelui. Acestea pot accelera uscarea și pot transforma verdețea bradului într-un maroniu nedorit.

Plasarea unui umidificator în apropierea bradului poate contribui la menținerea nivelului optim de umiditate, esențial pentru prevenirea uscării și căderii acelor, asigurându-te că bradul rămâne proaspăt și plin de viață.

Chiar dacă adăugarea unui bol cu fructe în apropierea bradului pare o tradiție plăcută, evită bananele, deoarece acestea emit etilenă, o substanță care accelerează uscarea bradului și îi afectează prospețimea.

Băutura pe care să o pui în apa în care stă bradul de Crăciun

Pe lângă sfaturile menționate, există și câteva trucuri privind amestecul apei cu ingrediente specifice pentru menținerea culorii vibrante a bradului de Crăciun. Dacă optezi pentru un recipient cu apă sau pământ, poți adăuga ingredientele inedite care să îl mențină proaspăt mai mult timp:

Adaugă 4-5 linguri de limonadă în apă pentru a menține structura celulară a bradului și a preveni căderea acelor, chiar și după câteva săptămâni de la tăiere.

Adaugă un pahar mic de vodcă în apa din recipient pentru a distruge bacteriile și a asigura prospețimea bradului. Repetă acest proces la fiecare două sau trei zile pentru rezultate optime.

Pregătește un cocktail din vodcă și limonadă și toarnă-l în apa din recipient pentru a menține prospețimea bradului și a adăuga un parfum plăcut în locuința ta.

Citește și: Cât costă să comanzi mâncarea pentru masa de Crăciun la un restaurant

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult