- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sfaturi pentru o renovare cu buget redus. Trucuri la care poți să apelezi pentru a-ți pregăti casa pentru primăvară

10 May, 14:11 • Adrian Popovici
Renovarea unei locuințe poate fi extrem de costisitoare, mai ales în perioada de Paște. Totuși, o serie de trucuri ieftine pot schimba complet aspectul unei case.
Sfaturi pentru o renovare cu buget redus. Trucuri la care poți să apelezi pentru a-ți pregăti casa pentru primăvară

Odată cu venirea primăverii, românii se pregătesc de o curățenie generală, iar unii iau în calcul chiar și posibilitatea de a-și renova locuințele. Din nefericire pentru aceștia, prețul materialelor de construcție și al meseriașilor ajunge uneori să fie un pic prea piperat pentru portofelele lor. Cu toate acestea, specialiștii în design interior au câteva idei alternative pentru aceste probleme. De la mici retușuri la soluții creative pentru reamenajarea spațiilor, renovarea nu trebuie să fie costisitoare pentru a avea un impact semnificativ, notează The Sun.

Modernizarea dulapurilor este o modalitate la îndemână de a începe o renovare cu buget redus și de a da un suflu nou bucătăriei. Meșterii ne explică faptul că pentru asta e nevoie doar de vopsea sau lac. De asemenea, pentru o schimbare radicală sunt recomandate mânerele noi. Este recomandată aplicarea unui strat de grund înainte de vopsire pentru a ajuta la obținerea unui finisaj profesional. În plus, aplicarea a cel puțin două straturi de vopsea duce la o transformare totală a dulapurilor.

Refacerea gletului din baie poate fi, de asemenea, o altă modalitate ieftină de a începe o renovare cu un buget redus.  Pentru a economisi timp, noul chit poate fi aplicat chiar direct peste cel vechi. Totuși, este recomandat să curațai un strat de 2-3 milimetri înainte de acest pas. După cum explică meșterii, o astfel de operațiune ne-ar permite să folosim gresia și faianța pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sfaturi pentru o renovare cu buget redus. Trucuri la care poți să apelezi pentru a-ți pregăti casa înainte de sărbătorile pascale
Sfaturi pentru o renovare cu buget redus. Trucuri la care poți să apelezi pentru a-ți pregăti casa înainte de sărbătorile pascale

Te-ar putea interesa și: Ce plătești, de fapt, când achiți întreținerea? Ce spune legea despre sumele plătite de proprietarii de apartamente

Rafturile, o soluție la îndemână pentru renovarea cu un buget redus

Montarea rafturilor este simplă și o soluție la îndemână pentru cei care vor să facă o renovare cu un buget redu. O bormașină, suporturi și un raft sunt mai mult decât necesare pentru cei care vor să profite la maxim de spațiul din casele lor. Aveți grijă să folosiți o cumpănă pentru a vă asigura că montarea se face drept.. Pentru a evita mizeria atunci când găuriți un perete, împăturiți o bucată de hârtie A4 în două și sigilați ambele părți scurte cu bandă adezivă.

Un „remake” al ușilor poate avea un impact semnificativ atât asupra aspectului locuinței, dar și al modului în care acestea funcționează. Este o sarcină rapidă și ușor de făcut chiar din confortul casei.

Cei care vor să facă o renovare cu buget redus pot opta pentru un nou strat de vopsea sau, dacă timpul și resursele le permit asta, chiar să îndepărteze complet vechile straturi de vopsea pentru a expune lemnul.

Citește și: Vouchere pentru panouri solare și renovarea energetică a locuințelor! Guvernul pregătește o rețea națională de ″ghișee energetice″