- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

„Ștrandul fără fund” – Locul unic din România unde oamenii se tratează cu apă sărată. Cât costă să petreci acolo o zi

03 Sep, 17:15 • Constantin Cristina
România este o țară bogată în frumusețe naturală. Iată locul unic unde românii se pot duce să se trateze cu apă sărată. Cât costă să petreci acolo o zi.
„Ștrandul fără fund” - Locul unic din România unde oamenii se tratează cu apă sărată. Cât costă să petreci acolo o zi

România deține locuri frumoase, de care mulți români nu știu. Lanțuri muntoase accidentate, păduri verzi și râuri strălucitoare, peisaje de neuitat, care sunt cu adevărat uluitoare, a precizat antena 3 CNN.

Citește și: EXCLUSIV| Cât costă un sejur în complexul balnear Călimănești-Căciulata. O sticlă de vin din crama lui Mugur Isărescu ajunge la prețuri record

„Ștrandul fără fund” – Locul unic din România unde oamenii se tratează cu apă sărată. Cât costă să petreci acolo o zi

Ei bine, există și la noi în țară un loc unic unde oamenii se tratează cu apă sărată. Unde se află „Ștrandul fără fund”. Este un loc unde se spune că salinitatea este de zece ori mai mare decât concentrația din Marea Neagră, fiind comparabilă cu cea de la Marea Moartă. Este vorba despre ștrandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari, din Vâlcea, care au revenit în atenția turiștilor.

În această locație se află ștrandurile cu apă sărată care au revenit, mai nou, în atenția turiștilor. Astfel, unul dintre ștrandurile de acolo s-a creat pe o veche gură de mină, motiv pentru care concentrația salinității sale este de peste 300 grame la litrul de apă, în contextul în care cea din Marea Moartă este de 34%. Acest fapt face ca acel loc să fie unul unic în România.

Acest ștrand extrem de căutat de către turiști, se află la jumătate de kilometru distanță de Primăria Ocnele Mari, în imediata vecinătate a Parcului de aventură Buridava, cel mai mare din Oltenia. Pe lângă faptul că această destinație poate fi perfectă pentru relaxare, poate fi și locul ideal pentru ameliorarea anumitor probleme de sănătate.

Ștrandul fără fund, loc unic în România
Ștrandul fără fund, loc unic în România

În acest complex, vă veți putea bucura de două bazine cu apă sărată și o mini-piscină cu apă dulce pentru copii, unități de cazare, șezlonguri, baldachine, plaje cu nisip, loc de joacă și dușuri. Cel mai mare dintre bazine este prevăzut cu o zonă specială în care adâncimea nu depășește o jumătate de metru. În alt bazin, mai mic ca suprafață ocupată, adâncimea ajunge până la 2,2 metri.

Și prețurile sunt destul de piperate. Turiștii trebuie să scoată din buzunare pentru închirierea unei camere sau a unui apartament în bungalouri, cu ieșire direct pe plajă, între 300 și 370 de lei/zi.

De asemenea, dacă vorbim de trei ore, costă doar 35 de lei în intervalul 18:00 – 20:00, accesul în ștranduri costă 20 de lei, în timpul săptămânii. Pentru copiii cu vârste între 3 și 14 ani, tarifele variază între 15 și 25 de lei/zi, în funcție de numărul de intrări, iar seara este de 10 lei, de luni până joi inclusiv, în timp ce copiii sub trei ani beneficiază de gratuitate.

Alte articole: EXCLUSIV| Copiii din București pot beneficia de 10 ședințe de consiliere psihologică gratuită. Ședințele sunt decontate de stat. Pași pentru înscriere