- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

EXCLUSIV| Cât costă un sejur în complexul balnear Călimănești-Căciulata. O sticlă de vin din crama lui Mugur Isărescu ajunge la prețuri record

13 Aug, 23:31 • Constantin Cristina
Complexul balnear Cozia, recunoscut pentru baza de tratament proprie, este locația ideală care garantează un sejur plin de relaxare și odihnă. Chiar dacă este „punctul slab” al pensionarilor, familiile cu copii nu au ezitat să petreacă un concediu în această locație. Iată câți bani sunt necesari pentru un tratament garantat care sigur te va scăpa de stresul cotidian.
EXCLUSIV| Cât costă un sejur în complexul balnear Călimănești-Căciulata. O sticlă de vin din crama lui Mugur Isărescu ajunge la prețuri record

Complexul balnear situat în centrul stațiunii Căciulata este format din corpul Cozia, Oltului și Căciulata, care oferă câte o zonă de relaxare, dar și de distracție. Este vorba mai exact de zona de piscină, care se împarte în zonă exterioară și interioară destinată fiecărui corp din complex.

Ceea ce este cu adevărat special la această locație este atmosfera. Pensionarii pot beneficia de tratamentele de care au nevoie de-a lungul sejurului în propria bază a complexului, iar restul turiștilor care nu au venit pentru tratamente, pot profita de un „tratament” special, și anume relaxarea.

Citește și: S-a terminat cu grijile când mergi pe litoral! Iată 3 soluții unde poți să-ți ascunzi bunurile când vrei să intri în apă

Cât costă un sejur în complexul balnear Călimănești-Căciulata

Așadar, rezervarea într-un astfel de loc se poate face pe Booking.com, de pe site-ul lor calimanesti-caciulata.ro, telefonic sau de pe multe alte site-uri, precum romania.directbooking.ro, balneoMedica.ro, mypal.travel.

Un sejur de 4 nopți la complexul ideal pentru cele patru anotimpuri pentru 2 persoane cu mese incluse ajunge, mai exact la suma de 1.279 lei, dintre care cazarea este 843 lei, restaurant 420 lei și o taxă de 16 lei și se poate achita și cu vouchere de vacanță. Pe parcursul sejurului, cei 2 turiști pot beneficia de cei 420 de lei în restaurantul complexului, bani destinați celor 4 zile, de exemplu de luni până joi, iar în cazul în care suma va fi depășită se va achita diferența. Banii nu vor fi în format fizic, ci pe un card special de masă, care va fi dat chelnerului, care preia comanda, la fiecare masă servită.

Pentru un mic dejun, 2 persoane nu depășeau suma de 50 de lei. Din meniu era la alegere, cafea, pâine cu unt și gem, cereale, lapte, etc.

În cazul prânzului, prețurile se diferențiau puțin mai mult, comparativ cu micul dejun, iar suma ajungea la 100 de lei. Din meniu se putea comanda felul 1: ciorbe la alegere din ciorbă de perișoare, de burtă, de fasole, care ajungea la 18 lei, etc. Și felul 2: tochitură, care costa 28 de lei, pizza, 35 de lei, cartofi, șnițele, mici, etc. Pentru prânz și cină se putea comanda și desert. Mai precis, la prânz se putea alege dintre  amandină și ecler, iar la cină, dintre clătite și papanași, care erau 2 la porție și costau 22 de lei.

De reținut este că sucurile și băuturile alcoolice se achitau separat, nu erau incluse în banii puși la dispoziție de cazare. De exemplu un suc ajungea la 7 lei, iar o bere la 8 lei. Cele care erau incluse erau apa și limonada. În meniu se observă o serie de vinuri din crama lui Mugur Isărescu, care ating suma de 55 lei/sticla.

În momentul întocmirii facturii de cazare la dispecerat, se va achiziționa și un abonament pentru plata parcării, 7 lei pe zi, iar pentru 4 zile 28 de lei. Mai mult, intrarea la piscină se achita la fiecare intrare, indiferent dacă persoanele erau cazate în complex sau veneau din afară. Prețul unui bilet era de 35 lei/persoană și era valabil 3 ore jumătate. Două persoane achitau 70 de lei pentru 3 ore jumătate și puteau merge la ce piscină doreau din complex. Intrarea se făcea pe bază de brățară, iar dacă se stătea în plus, se plătea 5 lei/jumătate de oră.

complex balnear Călimănești-Căciulata, piscină
complex balnear Călimănești-Căciulata, piscină

Corpul Căciulata și Oltului dețineau 3 piscine exterioare, dintre care cea mai mare era adâncă de 1,10m care avea și 4 tobogane cu apă, iar pe margine beneficia de 3 jacuzziuri. O altă piscină dreptunghiulară care varia între 1,10-1,50. Și încă o piscină doar pentru copii între 0-5 ani. De asemenea, mai erau alte 2 piscine interioare foarte mari cu o adâncime de 1,40m.

complex balnear Călimănești-Căciulata, piscină
complex balnear Călimănești-Căciulata, piscină

În schimb, corpul Cozia avea un adevărat Apua park. 2 piscine exterioare imense cu peste 6 jacuzziuri și 6 tobogane și încă o piscină pentru relaxare. La interior erau o piscină cu alte 3 tobogane și alte 2 piscine imense destinate relaxării.

Pensionarii pot veni pe bază de trimitere, în care medicul le sugerează pe ce perioadă să beneficieze de tratamentele complexului pentru diferite afecțiuni pe care le pot trata: afecțiuni ale tubului digestiv, hepato-biliare, renale, ale cailor urinare, metabolice si de nutriție, reumatismale, inflamatorii, neurologice periferice, respiratorii si boli asociate, serviciu de masaj.

Dezavantajul camerelor este că nu au aer condiționat, chiar dacă este zonă de munte și nu se întâlnește o căldură toridă, în camere se creează zăpușeală și se simte nevoia de aer condiționat. Dacă vorbim de regulile complexului, regula de aur este ca bărbații să poarte doar pantaloni lungi la restaurant.

„Proprietarul este un comunist, a împărțit băieților lui cele 3 hoteluri, dar tot el face regulile aici! Chelnerițele au uniformă, iar fusta nu are voie să fie mai scurtă deasupra genunchi cu câțiva centimetri. Anul trecut aveai voie să intri la piscină, iar dacă ți se făcea foame puteai să ieși și să intri înapoi pe timpul tău, acum nu mai ai voie, dacă ai ieșit, indiferent că nu ți s-a terminat timpul, trebuie să plătești din nou, asta ca să facă mai mulți bani. Măcar a reușit să renoveze. I-a luat câțiva ani să termine, acum este în lucru corpul Cozia.”, a mărturisit un turist.

 

Mai multe detalii sau rezervări găsiți pe calimanesti-caciulata.ro sau la 0374 824 946.

Alte articole: Care este stațiunea din România unde te poți bucura de cea mai pură apă termală. De 1 mai a fost plin!