- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

STUDIU: Bărbații sunt mai dispuși să slăbească dacă primesc stimulente în bani

17 May, 21:43 • stefan.vlad
Bărbații care doresc să slăbească sunt mai predispuși să respecte programul, dacă primesc stimulente în bani la final, a evidențiat un nou studiu din Marea Britanie.
STUDIU: Bărbații sunt mai dispuși să slăbească dacă primesc stimulente în bani

Bărbații sunt mai dispuși să slăbească dacă primesc bani.Noul studiu a fost realizat de Universitatea din Stirling, iar concluziile au fost publicate în revista JAMA Network.

Citește și: Studiu: Copii sunt manipulați de ambalajele „imorale” ale alimentelor nesănătoase. Semnal de alarmă tras de celebrul bucătar Jamie Oliver

Bărbații sunt mai dispuși să slăbească dacă primesc bani

Studiul, denumit pe bună dreptate „Game of Stones”, a fost conceput cu 585 de participanţi bărbaţi din Anglia, Irlanda şi Scoţia. În general, a existat un indice mediu de masă corporală (IMC) de 37,7.

Lotul de participanţi a fost sortat în trei grupuri, iar primul a primit atât stimulente în bani, cât şi mesaje motivaţionale. Al doilea grup a primit doar mesaje motivaţionale, în timp ce al treilea grup nu a primit nimic.

La finalul studiului, cercetătorii au constatat că cei care au primit atât mesajul, cât şi banii au scăzut, în medie, cu 4,8% din greutatea lor corporală.

Cei care au primit doar mesaje au scăzut cu 2,7%, iar cei care nu au primit nimic au pierdut doar 1,3%.

Profesorul Pat Hoddinott de la Universitatea Stirling a declarat că studiul ar putea oferi o soluţie cu costuri reduse la criza obezităţii din Marea Britanie.

Doar 34% dintre români spun că merg cu plăcere la locul de muncă

Studiul relevă că 65% dintre români au observat colegi afectați de sindromul burnout. Principalele surse de stres în rândul angajaților includ volumul mare de muncă (42%), plafonarea salariului (33%), preluarea excesivă a responsabilităților (33%) și interacțiunea cu clienți dificili (24%).

Anumite grupuri demografice experimentează o mai mare împlinire în mediul profesional, în special femeile (37% față de 31% bărbați), persoanele între 35-45 ani (43%), cei care au copii (43% față de 27% dintre cei fără copii) și cei cu venituri peste 5000 RON (39%), potrivit studiului.

Majoritatea românilor (47%) se declară mulțumiți de locul lor de muncă și de nivelul de remunerație, însă această satisfacție nu este însoțită de un sentiment de împlinire. Pe de altă parte, 19% dintre români sunt nemulțumiți de locul lor de muncă, considerând că nu sunt plătiți suficient și că nivelul de stres este ridicat. Această atitudine este mai des întâlnită în rândul celor cu vârste între 45-55 de ani (24%) și a celor cu venituri sub 3000 RON (33%).