- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Suma imensă pe care Istvan Kovacs o va câştiga la Mondialul din Qatar. Câţi bani a primit pentru că a fost rezervă la meciul de deschidere

21 Nov, 17:19 • Cornel Ghimeșan
Istvan Kovacs, cel mai bine cotat arbitru român al momentului şi singurul "central" din ţara noastră prezent la turneul final din Qatar, va încasa o sumă uriaşă pentru prezenţa la Campionatul Mondial, care poate creşte cu fiecare meci la care este delegat.
Suma imensă pe care Istvan Kovacs o va câştiga la Mondialul din Qatar. Câţi bani a primit pentru că a fost rezervă la meciul de deschidere

Suma imensă pe care Istvan Kovacs o va câştiga la Mondialul din Qatar. Conform FIFA, Istvan Kovacs va avea asigurat un venit de 70.000 USD pe durata turneului final din Qatar, la care se adaugă banii din baremurile de arbitraj, astfel: 3.000 USD pentru fiecare meci arbitrat în faza grupelor şi 10.000 USD pentru o partidă condusă în fazele eliminatorii. Deocamdată, românul a încasat 2.500 USD pentru că a fost arbitru de rezervă al brigăzii conduse de italianul Daniele Orsato la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador 0-2.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Toni Iuruc rupe tăcerea: „Nu ne jucăm, sunt chestii serioase!”

De remarcat că față de 2006, premiile arbitrilor la Campionatul Mondial s-au dublat. În urmă cu 16 ani, arbitrii primeau câte 35.000 USD salariu pentru luna petrecută la turneul final, în 2010 suma a crescut la 50.000 USD, menținută și în 2014, iar patru ani mai târziu, în Rusia, bonusul a urcat la 70.000, la fel urmând ca în Qatar, unde turneul final de desfăşoară între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Citeşte şi: Prețuri record la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Prețul unei beri depășește orice limită

Cei doi asistenți ai lui Istvan Kovacs, Mihai Artene și Vasile Marinescu, vor primi câte 25.000 USD salariu pe durata întrecerii și câte 2.000 USD pentru fiecare partidă arbitrată la Cupa Mondială din Qatar.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult