- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

TikTok ne fură datele. Șeful de spionaj britanic: „Nu există niciun bun gratuit”

12 Oct, 09:10 • Cornel Ghimeșan
Jeremy Fleming, liderul Centrului Guvernamental de Comunicații, atrage atenția asupra aplicației Tiktok și îi îndeamnă pe părinți să își învețe copiii cum să își protejeze datele.
TikTok ne fură datele. Șeful de spionaj britanic: „Nu există niciun bun gratuit”

Jeremy Fleming, liderul Centrului Guvernamental de Comunicații (GCHQ), care a avut o carieră lungă în MI5, agenția britanică de securitate, atrage atenția asupra aplicației Tiktok și a pericolelor la care suntem expuși. Acesta îi îndemnă pe părinți să fie atenți la modul în care copiii lor folosesc aplicația și să le ofere educație cu privire la partajarea datelor personale, potrivit BBC.

Citește și: Studenții români vor putea călători cu trenul gratuit în Europa. Iată când au loc înscrierile pentru a obține biletele

Fleming sugerează că Partidul Comunist Chinez folosește TikTok, care este deținut de compania chineză ByteDance, pentru oportunități de supraveghere. El le-a reamintit utilizatorilor aplicației că „nu există niciun bun gratuit” și că oamenii se bucură de entertainment „gratuit” în schimbul datelor lor.

TikTok în centrul mai multor „scandaluri”

Șeful GCHQ afirmă că nu ar trebui să le interzicem copiilor să utilizeze aplicația, însă ar trebui să îi educăm și îi învățăm cum să fie atenți cu datele lor.

TikTok ne fură datele. Șeful de spionaj britanic: „Nu există niciun bun gratuit”
TikTok ne fură datele. Șeful de spionaj britanic: „Nu există niciun bun gratuit”

„Nu aș împiedica copiii să folosească TikTok, dar aș vorbi cu copilul meu despre felul în care se gândesc la datele lor personale de pe dispozitivul lor.Cred că este foarte important încă de la o vârstă fragedă să înțelegem că nu există niciun bun gratuit. Când folosim aceste servicii, ne oferim datele personale pentru asta și dacă suntem mulțumiți de felul în care sunt protejate datele respective, atunci e grozav. Profită la maximum de asta, realizează acele videoclipuri, folosește TikTok – dar doar gândește înainte”, a adăugat Fleming.

Nu este prima oara când aplicația întră în vizorul public într-o discuție despre protecția datelor. În luna iulie a acestui an, Tiktok anunța utilizatorii că începând va oferi publicitate direcţionată, fără a cere consimţământul utilizatorilor pentru folosirea datelor personale. Un reprezentant al aplicației susţinea că acţionează în interesele legitime ale companiei, însă acestea nu sunt în conformitate cu regulile Uniunii Europene.

„Ne străduim să construim o experienţă personalizată pentru comunitatea noastră şi, în acelaşi timp, ne angajăm să respectăm confidenţialitatea utilizatorilor noştri şi să funcţionăm în conformitate cu toate reglementările relevante. Evaluarea notificării recente a Agenţiei Italiene pentru Protecţia Datelor este încă în desfăşurare şi nu putem comenta mai mult”, a susținut un purtător de cuvânt al TikTok.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a trimis un avertisment oficial aplicaţiei chineze TikTok, privind încălcarea regulilor de confidenţialitate din Uniunea Europeană. Agenţia italiană a informat Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda cu privire la presupusele încălcări realizate de aplicație privind datele cu caracter personal, menționează adevărul.ro. Agenţia irlandeză este principalul organism de reglementare al Uniunii Europene pentru TikTok şi alte firme de internet de top.


Alte articole: Planul Național de Combatere a Cancerului a fost votat în unanimitate. Nelu Tătaru face anunțul serii

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult