- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Top cele mai bune anvelope premium de vară. Un model produs și în România se află pe primul loc

29 Feb, 13:48 • stefan.vlad
Top cele mai bune anvelope premium de vară. Clasamentul este realizat de cluburile auto ADAC (Germania), ÖAMTC (Austria) și TCS (Elveția) pentru dimensiunea 215/55 R17, specifică SUV-urilor mici și mașinilor compacte.
Top cele mai bune anvelope premium de vară. Un model produs și în România se află pe primul loc

Top cele mai bune anvelope premium de vară. Cauciucurile PremiumContact 7 produse de Continental și în România, la Timișoara, au obținut primul loc în cadrul testului anual pentru cauciucurile de vară realizat la cluburile auto ADAC, ÖAMTC și TCS, alături de gumele Michelin Primacy 4+ și Kumho Ecsta HS52, pentru dimensiunea 215/55 R17.

Top cele mai bune anvelope premium de vară

Specialiștii ADAC, ÖAMTC și TCS au testat 16 modele de anvelope de vară de 215/55 R17, cu clasele de viteză W (până la 270 km/h) și Y (până la 300 km/h), montate în principal pe SUV-uri mici, dar care sunt specifice și multor mașini de clasă medie inferioară.

Dintre acestea, trei anvelope, Continental PremiumContact 7, Michelin Primacy 4+ și Kumho Ecsta HS52, au avut performanțe bune, 12 s-au comportat satisfăcător și un model de anvelopă a avut o performanță adecvată. Din fericire, nu a existat nicio anvelopă cu performanțe slabe printre cele testate, de data aceasta.

Citește și: Şoferii pot fi amendaţi cu 3.300 de lei chiar dacă au anvelope de iarnă. Care este motivul

Cele trei anvelope calificate drept „bune” provin de la mărcile Continental, Michelin și, oarecum surprinzător, producătorul coreean de anvelope Kumho.

În general, toate cele trei modele sunt foarte echilibrate și, prin urmare, sunt recomandate fără restricții. Totuși, fiecare model excelează la cel puțin un capitol. Cu performanța sa peste medie pe drumuri uscate și umede, Continental PremiumContact 7, testat pentru prima dată, este în mod clar numărul unu în categoria siguranței la condus, cu nota 1,7.

Același lucru este valabil și pentru Michelin Primacy 4+, în ceea ce privește performanța de mediu, unde se remarcă clar, cel puțin în comparație directă cu celelalte două anvelope bine evaluate. 

Kumho Ecsta HS52 este un compromis între ele: când vine vorba de siguranță la volan, este la același nivel cu Michelin, iar când vine vorba de performanța de mediu, este la fel de durabil ca și Conti.

Dar, la fel ca anvelopa Continental, Kumho nu atinge mai mult decât un rezultat satisfăcător în ceea ce privește performanța de mediu datorită greutății sale relativ mari.

Ceea ce diferențiază, de asemenea, trio-ul de top este un kilometraj estimat peste medie în testul de uzură, precum și uzura redusă sau foarte scăzută (Michelin) a anvelopelor.

La testul din acest an, anvelopele Continental PremiumContact 7 au definit standardul de referință, atât pe drumurile cu carosabil uscat, cât și pe cele cu carosabil umed, asigurându-și astfel ratingul de top”, transmit specialiștii ADAC.