- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă să ajungi cu trenul în Varșovia, orașul în care se va juca Supercupa 2024

27 May, 14:44 • Adrian Popovici
Supercupa Europei 2024 se va juca pe 14 august la Varșovia. Cei care vor să ajungă acolo cu trenul au nevoie de aproape 1.000 de lei și o zi jumătate pe drum.
Cât costă să ajungi cu trenul în Varșovia, orașul în care se va juca Supercupa 2024

Supercupa Europei, meciul dintre câștigătoarea Ligii Campionilor și a Europe League, se va juca pe 14 august la Varșovia. Deși avionul se dovedește a fi opțiunea mai eficientă, unii pasionați de fotbal al putea dori să transforme întregul eveniment într-o ocazie specială și să ajungă acolo cu trenul într-o excursie care trece prin 5 țări din Europa.

Reprezentanții CFR călători le transmit celor care vor să călătorească cu trenul de la București la Varșovia că trebuie să fie atenție la o serie de aspecte și reguli. Mai exact, legitimațiile de călătorie sunt valabile 4 zile, ofertele oferite de transportatorii feroviari se aplică atât pentru biletele de clasa a 2-a, cât și pentru clasa 1.

În plus, călătorii trebuie să meargă cu trenurile pentru care CFR și operatorii feroviari din afara țării le-au emis bilete. De asemenea, cei care vor bilete de tren între București și Varșovia trebuie să știe că pentru vagonul de dormit și cușetă se plătește suplimentar tariful de rezervare.

Te-ar putea interesa și: Vacanță cu trenul în Europa. Cu puțin peste 1.000 de lei poți călători între București și Paris, cu oprire în Viena

Varșovia, orașul în care se va juca Supercupa Europei 2024
Varșovia, orașul în care se va juca Supercupa Europei 2024

Cât costă biletele de tren între București și Varșovia?

După cum arată site-urile de specialitate, între cele două capitale trenul parcurge 946 kilometri, asta în timp ce trece prin 5 țări dacă luăm în calcul și punctele extreme. Mai exact, traseul ne poartă prin România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și, în cele din urmă, Polonia.

După cum arată site-ul CFR, durata unei astfel de călătorii este de 31 de ore și 24 de minute, asta dacă plăceam din București. Dacă trenul pleacă din Gara de Nord, următoarea stație importantă este reprezentată de Brașov, urmată de Budapesta. De acolo, urmează Viena și Varșovia, stația Zachodnia, stația din vestul capitalei poloneze.

Prima etapă a călătoriei este între București și Budapesta, după cum arată site-urile de specialitate, un astfel de bilet poate ajunge la 69 de euro, aproximativ 340 de lei. De acolo, lucrurile se simplifică și asta deoarece drumul va fi făcut pe rețelele feroviare mai moderne din vest.

Cea de a doua etapă către Varșovia este reprezentată de drumul Budapesta-Viena, pentru care cel mai ieftin bilet este de la 13,28 de euro, aproximativ 64 de lei. Din Viena, cei care vor să ajungă în Varșovia pot lua un singur tren care să îi treacă prin Austria, Republica Cehă și apoi în Polonia, la destinație. Din fericire, cel mai ieftin bilet costă doar 116 euro, 570 de lei.

Un calcul scurt ne arată că cine își dorește să meargă cu trenul din România, Gara de Nord, pentru a vedea Supercupa Europei 2024, organizată la Varșovia pe 14 august, va avea de plătit 974 lei. În contrast, o călătorie dus-întors cu avionul costă 273 de euro, aproximativ 1.350 lei. Totuși, trebuie luat în calcul și faptul că pe calea ferată drumul durează aproximativ o zi și jumătate.

Citește și: Sardinia va cuceri românii în 2024. Cât costă biletele de avion și cazarea pentru destinația anului