- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vacanță cu trenul în Europa. Cu puțin peste 1.000 de lei poți călători între București și Paris, cu oprire în Viena

15 May, 21:59 • Adrian Popovici
Odată cu dezvoltarea rețelei feroviare, o vacanță cu trenul între București și Paris poate avea loc, costurile acesteia ridicându-se în cazul celor mai ieftine bilete la puțin peste 1.000 de lei.
Vacanță cu trenul în Europa. Cu puțin peste 1.000 de lei poți călători între București și Paris, cu oprire în Viena

Vacanța cu trenul, mai ales pe o distanță atât de lungă ca cea dintre București și Paris, mai exact, de aproape 1.900 de kilometri, poate părea un efort inutil, mai ales acum că avioanele sunt o formă de transport mult mai eficientă din punctul de vedere al vitezei. Cu toate acestea, un astfel de itinerariu feroviar se poate dovedi o aventură de neuitat.

Dată fiind distanța dintre București și Paris, ideea de a merge în vacanță cu trenul nici nu este luată în calcul de cei care vor să ajungă din țara noastră în capitala Franței. Totuși, cei care aleg să facă această călătorie trebuie să știe că trenul poate fi una dintre cele mai sigure și comode forme de transport terestru, oferindu-le celor care se aventurează șansa să admire cum se schimbă peisajul și orașele Europei de la Est la Vest.

În plus, din fericire, față de situația din urmă cu câțiva ani, acum există o serie de legături care fac ca drumul dintre București și Paris să poate fi parcurs mai rapid, transformând o vacanță cu trenul între cele două capitale într-o ideea care poate deveni ușor realitate?

Te-ar putea interesa și: CFR Călători pune în funcțiune mai multe trenuri pe ruta București – Istanbul, Sofia și Varna. Tarife și program de circulație

Cât costă o vacanță cu trenul între București și Paris?

Spre deosebire de alte destinații către care se poate ajunge direct din București, cei care vor o vacanță cu trenul către Paris trebuie să știe faptul că, dată fiind distanța, această călătorie trebuie împărțită în două: București-Viena și Viena Paris.

Astfel, prima etapă în această vacanță cu trenul este cea dintre Gara de Nord din București și Stația Centrală din Viena, Wien Hbf, după cum arată site-ul CFR Călători destinat curselor internaționale. După cum arată Virail, această etapă a călătorie costă 255 de lei.

București-Viena, prima etapă pe care trebuie să o urmeze cei care organizează o vacanță cu trenul la Paris
București-Viena, prima etapă pe care trebuie să o urmeze cei care organizează o vacanță cu trenul la Paris

„Călătoria de la București la Viena cu trenul este de 857,43 km și durează 19 ore 35 min.. Există 1 conexiuni pe zi, cu prima plecare la orele 13:07 și ultima la 13:50. Este posibil să călătoriți de la București la Viena cu tren pentru doar 254,77 lei sau până la 764,72 lei. Cel mai bun preț pentru această călătorie este 254,77 lei”, după cum le explică site-ul celor care vor o vacanță cu trenul.

Cea de a doua etapă pe care o are o vacanță cu trenul între București și Paris este cea dintre Viena și Paris. Din fericire, această etapă se dovedește a fi mai rapidă și mai ieftină. O simplă căutare pe site-ul Rails Europe arată opțiunile pe care le au la dispoziție cei care merg pe această rută.

Mai exact, cei care sunt într-o vacanță cu trenul trebuie să știe că acest site le oferă trei opțiuni, prețul acestora variind între 155 și 399 de euro, 770 – 2.000 de lei.

Viena-Paris, etapa secundă a călătoriei cu trenul.
Viena-Paris, etapa secundă a călătoriei cu trenul.

În aceste condiții, o vacanță cu trenul între București și Paris poate costa minim 1.000 de lei, și poate ajunge chiar și la 2.770 de lei. Cu toate acestea, costurile care trebuie luate în calcul includ cușeta, acolo unde operatorii oferă permit acest lucru, dar și gustările și răcoritoarele necesare de-a lungul călătoriei.

Citește și: Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri

Tags: