- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Trocul încă este la modă! Ce a oferit un român la schimb pentru serviciile unui meseriaș „Așa ofertă nu am mai văzut”

28 Apr, 15:19 • Constantin Cristina
Românul care propune un troc, pentru că nu are bani, pe un grup public în mediul online. Mai mulți oameni au sărit să-l ajute pe om când au văzut ce oferă la schimb.
Trocul încă este la modă! Ce a oferit un român la schimb pentru serviciile unui meseriaș „Așa ofertă nu am mai văzut”

Un român care avea nevoie de ajutorul unui meseriaș priceput în d’ale tehnologiei, a propus un troc. Oferta a fost lansată și pe rețelele de socializare, iar mai multe persoane au sărit în ajutor, a informat ziare.com.

Vezi și: ChatGPT „fură” pâinea de la gură chefilor bucătari. Câte secunde i-a luat pentru a scrie o rețetă de o stea Michelin

Românul care propune un troc în schimbul la un website

Bărbatul avea nevoie de cineva care să-i facă un website frumos, așa că a apelat la mediul online, în care și-a lansat oferta. Acesta nu avea bani la dispoziție, așadar, oferea un troc. Schimb pe schimb, mai bine zis, așa cum se proceda pe vremuri când oamenii nu aveau posibilități financiare.

„Salutare. Am nevoie să îmi facă cineva un website frumos. Simplu. Optimizat SEO. Nu am buget. În schimb ofer o săptămână întreagă în Iordania. Cazare gratis și scufundări în Marea Roșie”, a scris bărbatul pe Grupul antreprenorilor din România.

S-a gândit să ofere o vacanță de neuitat în Iordania, pe gratis, timp de o săptămână, cu cazare și scufundări incluse. Bineînțeles că a funcționat! Mai mulți români de pe acel grup au părut interesați și i-au scris bărbatului înapoi.

„Sper că nu este fiscul pe aici, pentru că trocul nu este permis.”

„Se numește barter și este complet legal, am făcut zeci de contracte barter când lucram la asociație. Ei ne dădeau cărți, noi le dădeam ateliere.”

„Așa ofertă nu am mai văzut.”

„Ar fi culmea. Adică nu mai avem voie să ne ajutăm între noi fără să dăm partea? Păi poate îl ajută un prieten probono și el îl cazează tot probono în Iordania. Nu e ca și cum se face un schimb de bunuri ca să lase „urme”.”

Un utilizator l-a făcut atent pe românul dispus să ofere o asemenea „plată”, în schimbul la crearea unui website. Avertizându-l că s-au putea să fie o țeapă.

Vacanță în Iordania, trocul propus
Vacanță în Iordania, trocul propus

„Nu mă bag la așa ceva dar îți spun ca info pentru tine, să ai grijă la oamenii care îți sar în ajutor, website frumos merge, dar o campanie de seo durează 9-12 luni să vezi ceva rezultate din ea și implică foarte mult link building din extern care să dea credibilitate, adică articole pe alte website-uri care să vorbească despre tine ca să crești în ranking, un Website frumos echilibrat optimizat în site din punct de vedere seo dacă pregătește un copywriter bun content-ul pe o platforma de wp te costă 1-2k euro, asta dacă nu vrei ceva integrări speciale etc, un Website de prezentare.

Dar o campanie de SEO eu sincer nu aș face pe mai puțin de 8k euro pentru că este foarte multă muncă. Comparând cu o vacanță în Jordan care să zicem că e aprox 2k euro.AdsAm scris asta doar așa, ca atenționare pentru tine, să ai grijă să te uiți peste portofoliul oamenilor cu care o să lucrezi și să te asiguri că portofoliul lor e al lor, că mai sunt unii cu portofolii împrumutate.”

„Te pot ajuta eu. Te rog să îmi spui mai multe detalii despre site, ce tip de site să fie, ce funcționalități îți dorești.”

„Despre ce site e vba? Dacă-mi place ideea, te ajut gratis. De plecat, nu mă lasă nevasta.”

„Întotdeauna mi-am dorit să văd Iordania! Promit că e gata într-o săptămână și o să ai cel puțin 3 cuvinte cheie pe prima pagină, în maxim 2 luni. Dacă nu, renunț la călătorie. Ne apucăm?”

Alții nu au fost mulțumiți de oferta propusă de bărbat, așa că l-a întrebat dacă nu mai bine le dă banii și aleg ei unde să meargă în vacanță.

„Nu mai bine plătiți serviciile și mergem noi în vacanță unde vrem?”

„Aveți și varianta cu o săptămână în Lisabona?”

„Cazarea e gratis dar scufundările sunt obligatorii și-s 500 euro/zi.”

Alte articole: Cum s-a răzbunat un cuplu pe o gazdă Airbnb pentru că nu a putut să anuleze rezervarea. Proprietarul s-a trezit cu o factură exorbitantă