- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Trucuri utile prin care să reduci bugetul pentru perioada de Paște! Te bucuri de o masă de vis „la ofertă”

05 May, 22:29 • Cornel Ghimeșan
De Paște trebuie să ținem bine de portofele, deoarece în perioada asta tentațiile sunt multe, iar cheltuielile sunt mari.
Trucuri utile prin care să reduci bugetul pentru perioada de Paște! Te bucuri de o masă de vis „la ofertă”

Cumpărăturile pentru sărbători reprezintă un adevărat „examen”. De obicei, ne achiziționăm mai multe produse decât am lua în mod normal, iar drumurile la magazin sunt mult mai frecvente decât într-o zi normală.

Citește și: Se fac marile pregătiri pentru minivacanța de Paște și 1 mai. Ce oferte s-au introdus în stațiunile turistice

Bugetul pentru masa de Paște este de cele mai multe ori unul generos, problema apare la capitolul risipă. O mare parte din alimentele și mâncărurile pregătite ajung să fie aruncate la gunoi pentru că nu sunt consumate.

Organizarea este esențială când vine vorba de masa de Paște, motiv pentru care vrem să vă oferim câteva sugestii pentru a vă pregăti pentru sărbători fără a vă depăși bugetul.

Conform tradiției, masa de Paște a românilor trebuie să includă pasca, cozonacul, ouăle roșii, drobul sau friptura de miel. Decideți împreună cu familia care va fi meniul și țineți cont de preferințele fiecăruia.

După ce ați stabilit meniul, faceți o listă cu ingredientele necesare pentru cumpărături. Verificați prețurile online și calculați suma totală necesară. Reduceți cantitățile dacă simțiți că ați exagerat. Verificați-vă bugetul pentru a ști cât de mult puteți cheltui în această perioadă.

Analizați costul și eficiența fiecărei rețete. Dacă nu vă pricepeți la prepararea pascei sau a drobului de miel, este mai bine să căutați producători locali care să vă livreze direct acasă. Astfel, sprijiniți și micii antreprenori.

Dacă sunteți patru membri în familie, nu este necesar să cumpărați alimente pentru opt persoane. Reduceți rețetele și faceți porții mai mici, astfel încât fiecare să poată gusta din toate preparatele. Aceasta vă va ajuta să economisiți și să evitați resturile în exces.

Refolosiți decorațiunile interioare din anul precedent pentru a economisi bani. Un buchet de flori poate schimba atmosfera în casă. Puteți crea și decorațiuni folosind materialele disponibile acasă, cum ar fi hârtia, cartonul, cutiile nefolosite sau ambalajele de cadouri.

Citește și: Carnea de miel, mai scumpă ca anul trecut. Cât vor plăti românii pentru masa de Paște

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult