- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un miliardar vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o parte din averea de 12 miliarde de euro

21 Mar, 20:12 • stefan.vlad
Un miliardar vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o parte din averea de 12 milioane de euro. Nicolas Puech, în vârstă de 80 de ani, este stabilit în Elveția și este un descendent al fondatorului brandului de lux Hermès. Deși inițial voia să lase întreaga lui avere Fundației Isocrate, o fundație care îi aparține, acum, miliardarul s-a decis să rupă contractul.
Un miliardar vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o parte din averea de 12 miliarde de euro

Un miliardar vrea să-și adopte grădinarul. Fundația contestă planul lui Nicolas Puech și spune că pe plan legal nu poate face nimic. Din punct de vedere juridic, o anulare unilaterală a testamentului pare nulă și neîntemeiată. Fundația s-a opus, așadar, rezilierii contractului, lăsând în același timp loc de negociere cu fondatorul său”, a spus organizația într-un comunicat transmis de CNN.

Un miliardar vrea să-și adopte grădinarul

Înființată de Nicolas Puech în 2011 și finanțată de el de atunci, Fundația Isocrate sprijină jurnalismul de interes public și organizațiile societății civile care lucrează pentru un „spațiu public digital sănătos”, potrivit site-ului său.

Contractul dintre fundație și Nicolas Puech, care nu are alți moștenitori, prevede ca acțiunile sale la Hermès să fie lăsate fundației. Asta dacă până la moarea sa nu va deveni tată, caz în care copilul ar avea dreptul la jumătate din avere. Tocmai de aceea, miliardarul ar vrea să-și adopte grădinarul, un bărbat de vărstă mijlocie.

Nicolas deține 5,7% din acțiunile Hermès. Familia Hermès este a treia cea mai bogată din lume, potrivit unui clasament anual Bloomberg.

Citește și: Cum a început povestea miliardarilor de la Dedeman. Adrian și Dragoș Păval, de la vânzarea de papuci și unghiere la afaceriștii secolului

Topul paradisurilor fiscale preferate de miliardarii fugari

Marea Britanie a anunţat recent că se pregăteşte să renunţe la scutirile de taxe destinate bogaţilor. Revizuirea sistemului fiscal vine pe fondul adâncirii diferenţelor de bogăţie din tot mai multe ţări occidentale, care forţează tot mai multe ţări să renunţe la facilităţile fiscale de care se bucură miliardarii.

Bogații lumii aleg astfel de destinații pentru a-și duce averile la adăpost, iar unul dintre cele mai mari avantaje este că taxele aproape nu există.

De când a fost modificat sitemul fiscal în 2016, rezidenţii şi nerezidenţii nu sunt impozitaţi pentru veniturile obţinute în ţară sau pentru activele lor din afară. Această lege a fost un motor important pentru economia ţării, atrăgând investitori bogaţi şi stimulând piaţa imobiliară. De asemenea, în aceste insule tropicale nu există impozite pe avere sau pe moştenire.