- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un român a ajuns la închisoare în Belgia după ce a furat doi papagali în valoare de 14.000 de euro

09 Dec, 13:30 • Cornel Ghimeșan
Un român din Belgia își va petrece 6 luni la închisoare după ce a furat doi papagali în caloare de 14.000 euro. Acesta susține că este nevinovat însă probele ADN l-au dat de gol.
Un român a ajuns la închisoare în Belgia după ce a furat doi papagali în valoare de 14.000 de euro

În Belgia, un român a ajuns la închisoare, unde își va petrece următoarele 6 luni, după ce a fost acuzat că a furat de pe o proprietate din Vilvoorde 2 papagali în valoare de 14.000 de euro. Hoții au făcut o gaură în acoperișul casei din grădină și au fugit cu cele două păsări. Cu doi ani în urmă,s-a întâmplat o poveste similară, iar animalele au fost găsite într-o casă vecină.
Acesta este motivul pentru care anchetatorii au decis să arunce o  privire asupra casei de alături.

În casă au fost găsiți doi români. Pe lângă patul unuia dintre ei, ofițerii au găsit și o cheie. Această cheie sa dovedit a fi de la o toaletă din grădină, unde au fost găsite excremente de pasăre și o pulbere.

Alte articole: Petre Daea versus Comisia Europeană pentru subvenția pentru oi! CE dorea anularea ei, spre dezamăgirea fermierilor români

Ce s-a întâmplat cu papagalii de 14.000 de euro?

„Era clar că păsările au stat acolo o vreme și că a fost o trapă”, potrivit procuraturii, care a cerut 1 an de închisoare împotriva bărbatului.

În cele din urmă, după mai multe căutări, cele 2 păsări au putut fi găsite în viață și bine într-un garaj din apropiere. În apropierea garajului, a fost găsită o lanternă roșie pe care a fost găsit ADN-ul inculpatului român. Acesta neagă orice implicare.

Un român a ajuns la închisoare în Belgia după ce a furat doi papagali în valoare de 14.000 de euro
Un român a ajuns la închisoare în Belgia după ce a furat doi papagali în valoare de 14.000 de euro

„Am împrumutat lanterna aia unui prieten și acea cheie nu se potrivea doar pe cabina aia de toaletă, ci pe aproape orice”, a declarat românul

Potrivit instanței, el a revândut păsările furate, însă bărbatul susține că este nevinovat și că nu ar fi furat papagalii. Avocatulul românului, Kristof Lauwens, cere achitarea lui, afirmând că probele descoperite de polițiști nu sunt foarte concludente, dar procurorii cer o pedeapsă de 1 an de închisoare pentru furt. Sentința se va pronunța pe 22 decembrie.

„Cred că este un dosar confuz. O cheie de la o cabină de toaletă în care papagalii nu s-au găsit. Mai mult, lanterna respectivă nici măcar nu a fost găsită acolo unde erau și păsările. Cred că totul este foarte slab. Este clar că nu au dovezi pentru furtul păsărilor și apoi îl urmăresc penal pentru încheierea dosarului.”, a declarat avocatul.

Hotărârea va fi pronunțată la 22 decembrie.

Citește și: Cine este Razvan Nicolescu și de ce spune că Austria trebuie să platească daune Romaniei pentru refuzul aderării la Schengen

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult