- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un român de 29 de ani a achiziționat un magazin de lux în Italia. Povestea lui Radu Măgureanu: „În viață, am văzut mereu partea plină a paharului”

05 Dec, 12:44 • stefan.vlad
Un român de 29 de ani a achiziționat un magazin de lux în Italia. Radu Măgureanu este proprietarul „Porta Leone”, un brand de îmbrăcăminte masculină de lux situat în centrul istoric din Conegliano, în provincia Treviso. Ambițios din fire, tânărul nu s-a lăsat intimidat de angajamentul financiar, de concurența acerbă sau de provocările pieței vestimentare masculine.
Un român de 29 de ani a achiziționat un magazin de lux în Italia. Povestea lui Radu Măgureanu: În viață, am văzut mereu partea plină a paharului

Un român de 29 de ani a achiziționat un magazin de lux în Italia. Radu s-a născut în România și a crescut într-o familie de oameni simpli, din Brașov, învățând de mic importanța educației, a respectului și a asumării riscurilor. A făcut Liceul psicopedagogic Pujati din Sacile, iar apoi a mers la Universitatea din Trieste, unde a absolvit psihologia.

Citește și: O româncă a reușit să își deschidă propriul atelier în Italia. Iată care este cel mai mare vis al ei!

Un român de 29 de ani a achiziționat un magazin de lux în Italia

Abordarea mea în viață este de a vedea jumătatea plină a paharului. Colaborarea cu branduri italiene de lux, care reprezintă vârful calității în croitorie, este pentru mine o sursă de mândrie.”, a afirmat tânărul român, conform Il Gazzettino.

Experiențele sale diverse, de la cercetător universitar la ospătar, l-au ajutat să realizeze că iubește interacțiunea cu oamenii. Astfel, când a aflat de oportunitatea de a lucra ca vânzător într-un centru comercial, a acceptat provocarea, ajungând ulterior să fie recunoscut ca cel mai bun vânzător din Italia pentru respectiva companie.

Schimbarea majoră a survenit atunci când, întâmplător, într-un salon de coafură, a fost abordat de proprietara magazinului de îmbrăcăminte pentru bărbați „Porta Leone”, care l-a invitat să preia conducerea magazinului.

Ulterior, proprietarele s-au decis să vândă și i-au propus să preia întreaga afacerea. Deși a întâmpinat inițial refuzuri din partea băncilor, perseverența și claritatea planului său de afaceri au atras în cele din urmă finanțarea necesară

Radu Măgureanu contracarează e-commerce-ul prin crearea unei experiențe unice în magazin, subliniind importanța îngrijirii personale și alegerea vestimentației ca formă de auto-apreciere.

Eu contracarez comerțul online prin transmiterea de emoții în magazin, aici vreau să fac diferența. A scoate în evidență pozitivitatea, în a avea grijă de tine, a alege îmbrăcămintea, înseamnă în primul rând să te iubești pe tine însuți”, a mai declarat tânărul.

Printre satisfacții, se numără și lauda primită de la Luca Zaia, președintele regiunii Veneto din Italia: „Radu este exemplul concret al modului în care munca, efortul și sacrificiile pot duce departe. Îți doresc tot succesul pe care îl meriți, sunt mândru că Veneto oferă oportunități tinerilor ca tine!

https://www.youtube.com/watch?v=oZzrGFlAOMU