- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un tânăr din România a ajuns în topul celor mai bine vânduți poeți din Spania! A publicat patru volume de poezie, vândute în peste 100.000 de exemplare

18 Nov, 22:18 • Fundeanu Madalina
Un român a ajuns printre cei mai bine vânduți poeți din Spania! Tânărul Mihai Gane, în vârstă de 30 de ani, a vândut peste 100.000 de volume de poezii în toată lumea.
Un tânăr din România a ajuns în topul celor mai bine vânduți poeți din Spania! A publicat patru volume de poezie, vândute în peste 100.000 de exemplare

Tânărul Mihai Gane, în vârstă de 30 de ani, a devenit al doilea cel mai bine vândut poet din Spania, după marele Federico Garcia Lorca. Originar din comuna argeşeană Lereşti şi stabilit în Peninsula Iberică de la nouă ani,el a publicat patru volume de poezie, vândute în peste 100.000 de exemplare în toată lumea, conform adevărul.ro.

Un român a ajuns printre cei mai bine vânduți poeți din Spania!

Cunoscuta revistă spaniolă „El Cultural” plasează cel mai nou volum de poezii al lui Mihai – „Puedes hacerme lo que quieras”, (n. red. Poți să-mi faci ce vrei) – pe locul al doilea în lista celor mai bune cărți de poezie, după „Antologia Poetica” a faimosului poet Federico Garcia Lorca.

„Volumele pe care le scriu se plasează pe primele poziții de cum ieșim pe piață. Iar de data asta sunt și în compania lui Lorca, ceea ce este mult mai special. Mă onorează foarte mult compania marelui Garcia Lorca în acest top special, normal. Este cel mai mare poet din istoria Spaniei! Sper ca noul meu volum să fie la înălțimea așteptărilor”, a declarat Mihai Gane pentru sursa citată.

Citește și: Ce salariu are un șofer român de Uber în Spania. Tânărul le-a demonstrat curioșilor că sumele sunt reale: „Banii mei curați”

Mihai Gane, poet în Spania
Mihai Gane, poet în Spania

Tânărul a publicat până acum patru volume de poezii, vândute în peste 100.000 de exemplare pe toată planeta, având sute de mii de fani din toată lumea pe rețelele sociale. În martie 2022, Mihai Gane a avut cel mai vizualizat recital de poezie în direct emis vreodată pe TikTok.

„Am avut la acel recital 95.000 de urmăritori pe TikTok. Echipa m-a contactat pentru a face un recital de Ziua Poeziei. A fost o experienţă foarte interesantă, deoarece a fost cel mai urmărit recital de poezie din istoria platformei, ceea ce mă face să simt că sunt mulţi oameni dispuşi să descopere cărţile mele şi un gen literar prea puțin promovat”, povestește Mihai Gane.

În urmă cu mai mult de trei ani, cunoscuta scriitoare chiliană Isabel Allende a decis să includă în volumul său intitulat „Mujeres del alma mia” (n.red.-„Femeile sufletului meu”, în română a fost tradusă la Humanitas cu titlul „Ce vrem noi, femeile?”) una dintre poeziile lui Mihai Gane.

Chiar dacă are un real succes în Spania și în America Latină, fiind apreciat deopotrivă de mulţi cititori şi critici literari, Mihai Gane nu este băgat în seamă, deocamdată, de editurile din România, cu toate că până acum au fost câteva tentative de a realiza o colaborare.

Tânărul român provine din comuna argeşeană Lereşti şi este stabilit în Spania cu familia de când avea nouă ani. Miguel (Mihai) Gane este acum cel mai bine vândut poet în Spania.

În 2017, a fost nominalizat la Premiul Naţional de Poezie din Spania, fiind la un pas de a primi premiul pentru cea mai bună carte de poezie a anului. A fost publicat şi în ţări din America Latină şi America de Sud, iar pe reţelele sociale are 243.000 de fani pe Facebook, 378.000 de urmăritori pe Instagram și peste 62.000 de urmăritori pe Twitter.

Prima carte a fost tipărită până acum în 17 ediţii de cel mai mare grup editorial din lume, iar poeziile lui Mihai (Miguel) Gane s-au aflat, săptămâni la rând, în topul vânzărilor de literatură, având prezentări la Feria del Libro, din Madrid sau Sant Jordi, cele mai prestigioase aşezăminte literare din Peninsula Iberică, relatează sursa menționată.

Vezi și: Doi studenţi din Buzău au construit o afacere de succes revoluţionând agricultura. Fructele de vară pe care tinerii le recoltează şi în luna noiembrie