- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Unde merg românii în minivacanța de Sf. Maria. Litoralul românesc nu este pe listă! Iată care sunt destinațiile din topul căutărilor

10 Aug, 20:22 • Constantin Cristina
Românii și-au făcut deja planurile pentru minivacanța de Sf. Maria. Care este prețul mediu pe două nopți pentru un sejur.
Unde merg românii în minivacanța de Sf. Maria. Litoralul românesc nu este pe listă! Iată care sunt destinațiile din topul căutărilor

Minivacanța de Sf. Maria se apropie vertiginos, iar turiștii au deja bagajele făcute, în special rezervările. Din păcate, litoralul românesc nu mai este în topul căutărilor, a scris ziare.com.

Prețul mediu pentru un sejur de două nopți în această minivacanță este de 892 de lei pentru două persoane. De asemenea, cele mai multe rezervări au fost făcute în marile orașe, potrivit unei platforme hoteliere online.

Citește și: Urmează o nouă minivacanță pentru români! Când se vor bucura toți angajații de zile libere plătite

Unde merg românii în minivacanța de Sf. Maria. Litoralul românesc nu este pe listă! Iată care sunt destinațiile din topul căutărilor

Potrivit sursei citate, orașele vizate de către români sunt Brașov, Sibiu, Oradea și București, iar litoralul românesc este plasat pe locul 2 ca popularitate având un procent de 18,86%. Stațiunile preferate alese de turiști sunt Costinești, Mamaia, Eforie Nord și Neptun.

De asemenea, printre alegerile românilor este și zona montană care acoperă 13,32% dintre rezervări, cele mai multe fiind în Spania, Bușteni, Predeal și Bran. Alte opțiuni sunt și destinațiile balneoclimaterice din țară, fiind rezervată în proporție de 8,65% dintre rezervări. Cele mai rezervate stațiuni sunt: Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.

minivacanța Sf. Maria
minivacanța Sf. Maria

Potrivit platformei hoteliere online, Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparație cu aceeași perioadă din 2022, anul care a marcat ieșirea din pandemie şi în care s-au înregistrat creșteri masive ale rezervărilor pentru weekendul de Sf. Maria. O altă diferență este că 2023 este primul an în care nu litoralul este principala destinație aleasă de turiști pentru petrecerea minivacanței.

Un sejur de două nopți pentru o familie de doi adulți și doi copii costă 1.044 lei. Diferența la prețuri, însă, o face litoralul comparativ cu zona de munte. Tarifele de la mare decât la munte sunt mai mari cu 25%.

De exemplu, prețul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când același sejur la munte are un preț mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).Pe de altă parte, există variante foarte bune pentru petrecerea sejurului de Sf. Maria şi pentru turiștii care vor să evite locurile aglomerate. Printre destinațiile din afara zonelor populare în care românii au făcut rezervări de Sf. Maria se numără Arefu, Curtea de Argeș, Corbeni, Poienile Izei sau satele găseşti din zona Transilvaniei (Viscri, Meșendorf).

Alte articole: August vine cu vești bune pentru români! O zi liberă și o minivacanță se adaugă în calendarul 2023