- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Unde poți călători ieftin în Europa, în primăvara 2024. Destinațiile cele mai populare de city break-uri

06 Mar, 19:50 • stefan.vlad
Unde poți călători ieftin în Europa, în primăvara 2024. Se știe deja că în sezonul de vârf prețurile pot fi destul de costisitoare, dar și foarte aglomerate, așadar, o variantă foarte bună de călătorit este în această perioadă.
Unde poți călători ieftin în Europa, în primăvara 2024. Destinațiile cele mai populare de city break-uri

Unde poți călători ieftin în Europa, în primăvara 2024. Iată câteva sugestii pentru cele mai avantajoase destinații.

Unde poți călători ieftin în Europa, în primăvara 2024

Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei este un amestec fascinant de istorie, arhitectură impresionantă și băi termale relaxante.

Prețurile pentru cazare și mâncare sunt relativ accesibile, iar primăvara este un moment perfect pentru a explora orașul fără mulțimea de turiști din sezonul estival. Unde mai pui că poți să îți iei prietenii și să mergeți cu mașina ca să economiști bani și să vă mai opriți pe drum pentru a explora și alte locuri. Budapesta este superbă și se află la o aruncătură de băț de București.

Lisabona, Portugalia

Cu peisaje pitorești, străzi înguste și plaje însorite, Lisabona este un oraș fermecător care oferă o experiență autentică portugheză la prețuri rezonabile. În plus, primăvara vremea este plăcută și temperaturile sunt perfecte pentru explorarea orașului.

Uită-te după bilete de avion cu măcar două luni înainte de a pleca, pentru cel mai bun preț. Iar dacă bugetul nu îți permite să rezervi un hotel, uită-te după un hostel cu review-uri bune. Până la urmă, vei fi ocupat toată ziua cu plimbările, așa că vei avea nevoie doar de un loc în care să dormi.

Atena, Grecia

Oricând este o bună perioadă pentru a vizita Atena, iar primăvara nu face excepție. Cu monumente istorice impresionante, plaje minunate și o gastronomie delicioasă, Atena este o destinație care oferă foarte multe în sezonul de primăvară. În plus, există în fiecare zi zboruri accesibile, iar cazările nu sunt deloc scumpe. Nu rata mâncărurile tradiționale și monumentele istorice din Atena.

Praga, Cehia

Cu castele medievale, piețe vechi și străzi pavate, Praga este un oraș de basm care poate fi explorat la buget redus în timpul sezonului de primăvară. Cazarea și mâncarea sunt relativ ieftine, iar peisajele înflorite adaugă un farmec aparte orașului.

Varșovia, Polonia

Capitala Poloniei este o destinație accesibilă cu o istorie bogată și o viață culturală vibrantă. Primăvara, parcurile și grădinile orașului prind viață, iar prețurile pentru cazare și mâncare sunt prietenoase cu bugetul.

Citește și: City break-urile, cele mai dorite de români. Care sunt cele două mari orașe din România preferate de turiști

Destinații în Italia

Roma

Acest oraș este o minunată combinație de locuri istorice, piețe și cartiere fermecătoare, muzee de clasă mondială și locuri emblematice. Pentru cel care vine pentru prima dată, Roma ar trebui să fie în partea de sus sau aproape de vârful listei. Este un oraș mare și aglomerat, dar principalele obiective turistice sunt concentrate în jurul centrului istoric al orașului.

Florența

Fără îndoială, Florența (Firenze) este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Italia. Acest oraș a fost locul de naștere al Renașterii, iar muzeele de artă de aici sunt o dovadă a acestui lucru. Statuia lui Michelangelo, Galeria Uffizi uimitoare, frescele de pe cupola Duomo-ului și statuile expuse în centrul istoric al orașului sunt spectacole spectaculoase de văzut.

Toscana

Cu orașele pitorești de pe dealuri, ce se înalță printre vițe de vie și dealuri învolburate, Toscana este superbă și o bucurie de explorat. Ai putea petrece cu ușurință o săptămână în Toscana, stabilindu-te într-o vilă toscană și făcând excursii de o zi în orașele din împrejurimi.

Siena este unul dintre cele mai mari orașe și, la fel ca și Florența, este un punct de plecare excelent pentru a explora această regiune. Orașele de pe dealuri sunt San Gimignano, Pienza, Montalcino, Montepulciano și Volterra.

Siena

Tehnic, Siena este un oraș de pe dealuri din Toscana. Dar este un loc atât de minunat de vizitat încât merită menționat separat. Siena este similară cu Florența, dar mai liniștită și mai mică.

Cinque Terre

Cinque Terre este unul dintre cele mai pitorești locuri din Italia. Aici se găsesc cinci orașe colorate și superbe, așezate în mod periculos pe dealurile care coboară în Marea Mediterană. Poți face drumeții sau să te plimbi cu trenul între orașe.

Barcelona, Spania

Vizitează Sagrada Familia – Când ești în Barcelona, o vizită la faimoasa basilică Sagrada Familia, este esențială. Un proiect început în 1882 și care este încă în lucru și astăzi. Când această clădire remarcabilă va fi terminată, va fi cea mai mare biserică din lume, potrivit stirileprotv.ro.