- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Prețurile pentru un city break în Italia în 2024. Topul orașelor preferate de români

24 Feb, 23:35 • Fundeanu Madalina
Iată cât costă un city break în Italia, în anul 2024! Prețurile pot să varieze în funcție de mai mulți factori.
Prețurile pentru un city break în Italia în 2024. Topul orașelor preferate de români

Prețurile unui city break în Italia, în 2024, pot să varieze în funcție de mai mulți factori, cum ar fi destinația exactă, perioada călătoriei, tipul de cazare, activitățile planificate, dar și bugetul personal.

Astfel, se pare că prețurile pentru acest an nu sunt atât de mari pe cât se așteaptă românii. Pentru o vacanță scurtă de la 1 până la 4 zile, turiștii vor fi nevoiți să scoată din buzunar suma de 70 de euro. De la această sumă pleacă prețurile, însă ele pot varia, potrivit spynews.ro.

Top 4 orașe din Italia preferate de români

Milano

Iubitorii de design sunt invitați să se bucure de Săptămâna Modei de la Milano, programată între 20 și 26 februarie 2024, unde creatorii de modă de top își prezintă cele mai noi creații pentru sezonul toamnă-iarnă.

Cei care apreciază istoria pot vizita Catedrala Duomo, care este ca o călătorie în trecut prin arhitectura sa care îți taie răsuflarea. Această minune istorică, cu cele 135 de turle și cele 3.200 de statui uimitoare, este o destinație de vis pentru cei dornici să descopere mai mult din cultura orașului.

Turul complet al Milanului oferit de Citalia este o oportunitate ideală pentru a descoperi cele mai faimoase locuri din oraș, de la Dom la celebra Cina cea de Taină, ghidul vă va purta prin cele mai renumite atracții ale orașului.

Milano, Italia
Milano, Italia

Veneția

Vacanțele în Veneția oferă turiștilor o experiență de city break excepțională în Italia. De la multitudinea de muzee și situri istorice la romantismul plimbărilor pe canale și bucatele tradiționale servite în unele dintre cele mai bune restaurante din Italia, Veneția este cu adevărat un city break memorabil.

Romantismul este resimțit la fiecare pas, iar sunetele operei vă acompaniază în plimbarea intimă cu gondola pe lângă cele mai istorice locuri din Veneția. Puteți savura o cină romantică la unul dintre numeroasele restaurante din oraș, perfect pentru cei care doresc să se relaxeze cu un vin bun și preparate tradiționale tentante.

Pentru pasionații de istorie, muzeele din Veneția, precum Peggy Guggenheim și Gallerie dell’Accademia, sunt alegerile perfecte. Cu toate acestea, chiar și o simplă plimbare pe străzile orașului vă va purta prin unele dintre cele mai istorice clădiri și locuri din lume.

Citește și: Drumul către Grecia este acum mai scurt! Cel mai lung tunel de autostradă din Bulgaria a fost finalizat

Veneția
Veneția

Napoli

Vacanțele în Napoli oferă o experiență spectaculoasă într-un oraș plin de viață. Simplul tur pe străzi te introduce într-o explorare istorică, plină de monumente superbe și piețe pitorești.

Opera San Carlo este o destinație de vis. Ca cea mai veche operă din Europa, atrage iubitorii de cultură pentru o experiență de răsfăț. Tururile ghidate sunt disponibile pe tot parcursul zilei, dar pentru a trăi cu adevărat atmosfera incredibilă, o seară la operă este necesară.

În ciuda agitației orașului, în Napoli găsești locuri pentru a te bucura de o atmosferă mai relaxată. Grădinile botanice uimitoare oferă un refugiu natural încântător, cu 170 de acri de peisaj verde, ideal pentru a te bucura de soare.

Napoli
Napoli

Bologna

Sărbătorile la Bologna îmbină eleganța, istoria și câteva dintre cele mai autentice bucate italiene din țară. De la gastronomia rafinată din fiecare colț până la minunile auto, Bologna oferă un city break italian pentru toți iubitorii de călătorii.

Acest oraș inedit este epicentrul regiunii Emilia-Romagna și o destinație esențială pentru iubitorii de gastronomie. Chiar dacă doriți să savurați paste proaspăt făcute sau să explorați aromele uleiului de măsline, vă veți simți răsfățați cu adevărat. Turul de șase zile cu însoțitori de la Citalia, axat pe atracțiile gastronomice din Emilia Romagna, oferă o oportunitate perfectă pentru a descoperi adevărata Italie.

Cei care iubesc istoria trebuie să știe că Bologna dispune de peste 50 de muzee așteptând să fie exploreze. Aici puteți admira unele dintre cele mai remarcabile opere de artă semnate de artiști precum Rafael și Michelangelo. Întrepătrunderea istoriei cu inovația auto se reflectă în muzeele dedicate producătorilor de automobile de top, inclusiv Lamborghini, Ferrari și Maserati.

Bologna
Bologna

Vezi și: Comuna din România care atrage ca un magnet turiștii din toate colțurile țării! Parcă ar fi desprinsă din basme, nu degeba este în Top 5 destinații turistice de la noi