- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Veste proastă pentru utilizatorii Netflix care își împart contul cu alte persoane! Vor plăti o taxă suplimentară

01 Feb, 23:45 • Gorgorin iulia
Compania americană Netflix a anunțat că cei care vor dori să împartă abonamentul de Netflix cu alte persoane vor fi nevoiţi să plătească o taxă suplimentară, noua regulă urmând să fie introdusă în primul trimestru al acestui an.
Veste proastă pentru utilizatorii Netflix care își împart contul cu alte persoane! Vor plăti o taxă suplimentară

Compania americană Netflix a anunțat că va pune capăt partajării parolelor începând primul trimestru al acestui an, după ce săptămâna trecută a fost publicat raportul privind veniturile companiei sale către acționari.

Citiți și: Anunţul făcut de Netflix. Se va întâmpla de la începutul anului 2023. Toţi utilizatorii trebuie să ştie asta

Partajarea conturilor între mai multe gospodării ar putea atrage taxe suplimentare, deoarece gigantul de streaming încearcă să recupereze pierderile de abonați, conform The Guardian.

Netflix ia în calcul creșterea prețului la abonament

Netflix
Netflix

Șefii celebrei companiei au găsit noi modalități de a limita această practică.

„Deși termenii noștri de utilizare limitează utilizarea Netflix la o gospodărie, recunoaștem că aceasta este o schimbare pentru membrii care își partajează contul mai larg. Pe măsură ce lansăm partajarea plătită, membrii din multe țări vor avea, de asemenea, opțiunea de a plăti suplimentar dacă doresc să partajeze Netflix cu persoane cu care nu locuiesc în casa lor”, au transmis reprezentanții Netflix în raportul trimis către acționari.

Astfel, în 2022, Netlifx  a testat acestă nouă regulă în anumite ţări din America Centrală şi de Sud.

„Pe măsură ce trecem prin această tranziție – și pe măsură ce unii debitori încetează să urmărească conținutul nostru, pentru că nu se convertesc în membri suplimentari sau în conturi de plată completă – angajamentul pe termen scurt, măsurat de terți, cum ar fi The Gauge de la Nielsen, ar putea fi afectat negativ”, au mai precizat reprezentanții Netflix pentru cotidianul din Regatul Unit.

De exemplu, această decizie i-ar determina pe utilizatorii Netflix din Australia, să plătească aproximativ 4 USD în plus pe lună, după testele implementate anul trecut în Costa Rica, Chile, Peru, Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană. Toate aceste țări au fost vizate de companie, deoarece partajarea parolelor devenise o practică frecventă.

Așadar, Netflix nu va mai permite conectarea altor persoane la același cont.

Directorul de inovare a produselor Netflix, Chengyi Long, a explicat într-o postare actualizată pe blog din octombrie cum ar putea funcționa noul sistem.

Utilizatorii din America Latină trebuie să plătească 3 dolari în plus

Până în acest moment, sistemul de conturi individuale a fost testat  în majoritatea țărilor America Latină și a perceput un cost de  aproximativ 3 dolari în plus.

„Partajarea pe scară largă a contului de astăzi între gospodării subminează capacitatea noastră pe termen lung de a investi și de a ne îmbunătăți serviciile. Așa că am explorat cu atenție diferite moduri prin care oamenii care doresc să-și partajeze contul să plătească puțin mai mult”, a declarat Chengyi Long.

În 2022, Netflix a pierdut 200.000 de clienți doar în primul trimestru, iar compania a explicat că această scădere a avut loc inclusiv din cauza războiului din Ucraina.

În momentul de față, în România este permisă cumpărarea a trei tipuri de abonamente:

  • basic pentru un singur dispozitiv
  • standard pentru două dispozitive
  • premium pentru patru dispozitive

Citiți și: Codurile secrete pe care Netflix le-a ținut ascunse până în 2023. Vei avea acces la filme pe care nu le pot viziona toți abonații