- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vești bune pentru români! Peste 700 de persoane vor avea un nou loc de muncă! Compania gigant care își va deschide o fabrică la noi în țară

23 May, 20:05 • Cornel Ghimeșan
O mare corporație germană, Karl Mayer, va aduce o investiție semnificativă în România în valoare de 500 de milioane de euro. Ce fabrică se deschide la noi în țară.
Vești bune pentru români! Peste 700 de persoane vor avea un nou loc de muncă! Compania gigant care își va deschide o fabrică la noi în țară

Ce fabrică se deschide în România. Unul dintre cei mai mari producători de tehnologie textilă din lume, Karl Mayer, a anunțat recent că va investi masiv în piața din România. Compania germană va direcționa nu mai puțin de 500 de milioane de euro pentru a deschide două puncte de lucru în țară, ceea ce va duce la crearea a aproximativ 700 de noi locuri de muncă. Această investiție semnificativă este văzută ca un pas major în dezvoltarea economică a României și este așteptată să aibă un impact pozitiv atât la nivel local, cât și la nivel național.

Citește și: Se deschide o renumită fabrică din România. Ministrul Ștefan Radu Oprea anunță câte locuri de muncă vor fi datorită investiției de 15 milioane de euro

Cele două fabrici urmează să fie construite în Baia Mare, în comuna Groși, și sunt așteptate să devină motoare ale creșterii economice în regiune. Anunțul investiției a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele Consiliului Județean Maramureș și reprezentanții grupului Karl Mayer. Potrivit declarațiilor președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan, această investiție este deosebit de importantă pentru județ, având în vedere că au existat discuții prelungite cu conducerea companiei și că va aduce beneficii semnificative pentru economia locală și pentru comunitatea din Baia Mare și din împrejurimi.

„Practic, sunt liderii de piaţă în industria maşinilor textile. (…) Este un moment important pentru noi, pentru că de mai bine de un an am început discuţiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-şi deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare (…) şi pentru a aduce o investiţie majoră, aici, în judeţul nostru. În această vară (Karl Mayer) vor face primul pas investiţional prin halele deja închiriate, unde vor dezvolta prima producţie în Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan.

Roland Kohn, managerul de investiții al companiei consideră că vor există numeroase beneficii și are multă încredere în investiția făcută în România.

„Grupul Karl Mayer este specializat în producţia de maşini pentru industria textilă, sediul central este în Germania iar filialele grupului nostru se întind pe toată suprafaţa planetei. Există 207.000 de oameni care sunt angajaţi sau colaborează cu firma în toată lumea. Grupul nostru a hotărât să deschidem aici, în România, Baia Mare, o filială. (…) Suntem încrezători că pornim într-un viitor bun cu toţi cei din Baia Mare”, a spus Roland Kohn.

Au început angajările pentru fabrică

Patrick Mock, directorul companiei din România a anunțat că s-a închiriat o fostă hală industrială pentru ca fabrica să funcționeze. AStfel, a început și procesul de angajare.

„Am închiriat deja o hală în Baia Mare şi vrem să începem lucrările foarte rapid. (…) Suntem în căutarea unei teren pentru o fabrică nouă (în comuna Groşi – n.red.) şi vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureş. Sperăm să creştem sănătos. Suntem în procedură de angajări ale muncitorilor calificaţi şi necalificaţi, căutăm operatori pentru sudură şi sperăm că totul va fi bine aici, în Baia Mare. Sunt sigur că vom avea mult succes aici, în zonă”, a afirmat Patrick Mock.

Citește și: Bugetarii din România, plătiți și cu 50% mai mult decât salariul mediu. Cât câștigă un român care lucrează în 3 schimburi într-o fabrică

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult