- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se deschide o renumită fabrică din România. Ministrul Ștefan Radu Oprea anunță câte locuri de muncă vor fi datorită investiției de 15 milioane de euro

09 May, 08:40 • Bumbeneci Diana
Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Tursimului a anunțat că o nouă fabrică se va deschide în România, în județul Prahova. Sunt vești bune pentru românii care au nevoie de un nou loc de muncă.
Se deschide o renumită fabrică din România. Ministrul Ștefan Radu Oprea anunță câte locuri de muncă vor fi datorită investiției de 15 milioane de euro

Conform informațiilor ministrului, Borusan Pipe va deschide, în câteva luni, o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova, iar investiția este de 15 milioane de euro. Mai mult, vor fi disponibile şaizeci de noi locuri de muncă.

Noua fabrică aduce locuri de muncă în plus pentru români

”Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani. Aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor. Clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. În hala de producţie utilajele sosesc, sunt instalate şi se fac probe.

Investiţia este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piaţa o va cere. Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă. Însă miza o reprezintă dorinţa grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să îşi diversifice investiţiile şi în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto”, a scris Ştefan-Radu Oprea, miercuri pe Facebook.De asemenea, potrivit oficialului, noua investiție va contribui masiv la economia locală.

Ministrul Economiei a mai explicat și că „atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”.

Citește și: Un nou pas important pentru A8 – Autostrada Unirii. A fost confirmată licitația anului

Noua fabrică
Noua fabrică

”De aceea, astăzi am fost însoţit de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, Virgiliu-Daniel Nanu candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Prahova (fost Prefect) de actualul Prefect, Emil Draganescu şi Primarul Gheorghe Orbu, pentru a transmite un mesaj clar de sprijin pentru investiţiile noi din Prahova şi din Ariceştii Rahtivani. Atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”, a conchis Oprea.

Ai mai putea citi: Autostrada Unirii A8 este tot mai aproape de realitate. Contract de peste 3 miliarde lei publicat în SEAP

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult