- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vești proaste pentru turiști. Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc cu 20%, din 17 iunie. Cât trebuie să scoată din buzunar pasionații de călătorii

23 May, 22:15 • Cornel Ghimeșan
Vești proaste pentru turiștii ce vor să viziteze Parisul. Accesul în Turnul Eiffel va fi mai scump cu 20% , adică până la 35,30 de euro, începând cu 17 iunie. Această decizie ar fi justificată de criza sanitară și urmele de plumb descoperite cu prilejul lucrărilor de renovare, și care ar urma să fie validată până sâmbătă de edilii Parisului.
Vești proaste pentru turiști. Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc cu 20%, din 17 iunie. Cât trebuie să scoată din buzunar pasionații de călătorii

Vești proaste pentru turiștii ce vor să viziteze Parisul.

Accesul în Turnul Eiffel va fi mai scump cu 20%, până la 35,30 euro, începând cu data de 17 iunie, o decizie justificată de criza sanitară şi urmele de plumb descoperite cu prilejul lucrărilor de renovare, şi care ar urma să fie validată până sâmbătă de edilii Parisului, transmite AFP.

Citește și Ai de gând să mergi în vacanță în afara UE? Iată toate actele de care ai nevoie în 2024! 

Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi. An de an, aproximativ şase milioane de persoane vizitează turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el.

Conform unui document consultat de AFP, tarifele pentru cei care vor să ajungă cu ascensorul până în vârful turnului Eiffel vor fi majorate, de la 29,40 până la 35,30 euro, în cazul adulţilor, de la 14,70 până la 17,70 euro, pentru cei cu vârsta între 12 şi 24 de ani, şi de la 7,40 până la 8,90 euro pentru copiii cu vârsta între 4 şi 11 ani, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor.

Mai mult decât atât, tarifele pentru turiștii care vor să urce până la scări până la al doilea etaj al turnului Eiffel vor fi majorate de la 11,80 până la 14,20 euro, în cazul adulților, de la 5,90 până la 7,10 euro, pentru tineri, și de la 3 până la 3,60 pentru un copil.

Astfel, creșterile semnificative de prețuri au fost anunțate încă din timpul grevei din luna februarie, organizată de angajații societății care exploatează Turnul Eiffel (SETE), care au critică modul în care este gestionat simbolul capitalei și au închis timp de șase zile turnul.

Noile tarife majorate sunt justificate prin impactul crizei sanitare care ale legătură cu Covid-19.

„În perioada 2020-2022, SETE a înregistrat pierderi din exploatare de aproximativ 113 milioane de euro”, transmite primăria din Paris.

Nota de plată a lucrărilor este evaluată la 136 de milioane de euro

Deci, la aceste pierderi din exploatare se adaugă costurile suplimentare ale lucrărilor de renovare, care au legătură în primul rând cu actuala campanie de vopsire a turnului, lucrări care au fost complicate de descoperirea unor urme de plumb.

Nota de plată a acestor lucrări este evaluată de primăria Parisului la 136 milioane de euro, potrivit SortiraParis.com.

După o scădere a numărului de vizitatori până la 1,5 milioane în 2020, simbolul oraşului Paris a revenit în 2023 la un număr de vizitatori comparabil cu cel din 2019, fiind înregistraţi aproape şase milioane de vizitatori.

Te-ar putea interesa și Bolnavii din România, interziși în spitalele din străinătate! De ce nu vor mai fi primiți românii la tratamentele la care nu au acces în țară

Cu o înălţime de 330 metri, Turnul Eiffel a fost conceput de inginerul Gustave Eiffel. După 1889, Turnul Eiffel a devenit un monument emblematic al Parisului şi până în 1930 a fost cea mai înaltă construcţie din lume.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult