- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Viatina-19, cea mai scumpă vacă din lume. E monitorizată constant de camere de supraveghere, gărzi înarmate și medici veterinari

15 Jun, 16:19 • Cornel Ghimeșan
În Brazilia, există o vacă masivă care e supravegheată constant de camerele de securitate, de un medic veterinar, dar și de un gardian înarmat.
Viatina-19, cea mai scumpă vacă din lume. E monitorizată constant de camere de supraveghere, gărzi înarmate și medici veterinari

Da, ați auzit bine. E vorba de Viatina-19 FIV Mara Movéis, care e cea mai scumpă vacă vândută vreodată la licitație, potrivit Guinness World Records. Bovina a costat 4,1 milioane de dolari, adică a fost vândută cu o sumă de trei ori mai mare decât recordul anterior bătut în 1985.

Citește și Cum poți face bani ca angajat pe vas de croazieră în 2024. Poți călători gratis în întreaga lume

Brazilia e considerată a fi cel mai mare exportator de carne de vită la nivel global, iar crescătorii de bovine de acolo sunt convinși că astfel de vaci precum Viatina sunt extrem de importante pentru creșterea producției. Climatologii nu recomandă deloc consumul cărnii de vită, spunând că industria zootehnică poluează mediul într-un mod agravant.

Cum a apărut Viatina-19

Vaca considerată a fi cea mai scumpă din lume a fost obținută prin implantarea unor embrioni modificați genetic de o vacă surogat. Cele mai spectaculoase exemplare sunt, însă, clonate.

„Nu sacrificăm vite de elită, ci le creștem. Iar la final, poate vom reuși să hrănim întreaga lume”, a spus proprietarul vacii, Ney Pereira. Viatina-19, din rasa Nelore, a fost crescută special pentru carne, nu pentru lapte.

Crescătorii sunt fascinați de postura, frumusețea, puterea și capacitatea maternă a acestei specii de vaci. Cine dorește să îmbunătățească genetica animalelor crescute ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 250.000 de dolari ca să obțină o colectare de ovule de la Viatina.

„Ea cea mai apropiată de perfecțiune. Este o vacă completă, are toate caracteristicile pe care le caută toți proprietarii”, a spus medicul veterinar.

Tocmai din cauza prețului uriaș oamenii cumpără, iar mai apoi vând proprietatea parțială. Există, totuși, o companie care a plătit aproape 800.000 de dolari într-o licitație din 2022 ca să obțină un pachet de 50% din Viatina-19.

Citește și Este anunțul momentului pentru românii care au nevoie de bani de la Guvern. Florin Banru: „Am suplimentat bugetul cu peste 20 de milioane euro”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult