- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este anunțul momentului pentru românii care au nevoie de bani de la Guvern. Florin Banru: „Am suplimentat bugetul cu peste 20 de milioane euro”

05 Jun, 21:01 • Bumbeneci Diana
Se oferă un nou sprijin pentru românii care au nevoie de bani de la Guvern. Ministerul Agriculturii a anunțat suplimentarea bugetului cu 20 de milioane de euro.
Este anunțul momentului pentru românii care au nevoie de bani de la Guvern. Florin Banru: „Am suplimentat bugetul cu peste 20 de milioane euro”

Sunt vești excelente de la Guvern pentru românii care au nevoie de bani în această perioadă grea.  Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat noi măsuri de sprijin pentru tinerii fermieri din România. Banii vin prin măsura 6.1 PNDR.

Bani de la Guvern, prin PNDR

Despre noua formă de sprijin a vorbit ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Oficialul anunță că bugetul destinat instalării tinerilor fermieri prin măsura 6.1 PNDR s-a suplimentat în 2024 cu peste 20 de milioane euro.

Florin Barbu, despre sprijinul oferit de Guvern
Florin Barbu, despre sprijinul oferit de Guvern

„Acest lucru ne permite să oferim sprijinul pentru 484 de noi proiecte ale fermierilor tineri. Aceștia se vor adăuga celor peste 11.200 de tineri fermieri care deja s-au instalat și produc românește!

Și nu ne oprim aici: alți 1900 de tineri au proiecte în implementare beneficiind de sprijinul oferit prin măsura 6.1 Totodată, în perioada imediat următoare, printr-o altă măsură de sprijin destinată tinerilor fermieri (DR 30) vor fi semnate contractele de finanțare pentru aproape 1300 de tineri, iar alte 2300 de proiecte sunt în acest moment în procedura de selecție.

Mă bucur să văd interesul mare al tinerilor pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură. Avem nevoie de entuziasmul si determinarea lor pentru a produce alimente de calitate, aici, la noi acasă!

Le doresc succes tuturor tinerilor care pornesc afaceri în agricultură și îi asigur de tot sprijinul echipei de la Ministerul Agriculturii!”

BENEFICIARII:

· Tinerii fermieri în conformitate cu definiția prevăzută la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instalează ca unic șef al exploatației agricole
· Persoanele juridice în care un tânăr fermier în sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013 care se instalează împreună cu alți tineri fermieri și care exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, beneficii și riscuri financiare în cadrul exploatației respective

SPRIJINUL NERAMBURSABIL de maximum 70.000 Euro:

· va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel:

– 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare

– 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare;

Citește și: Actele de identitate vor putea fi eliberate și în acest weekend. A fost anunțat programul

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult