- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Victorie pentru porci la Curtea Supremă a SUA. Ce a decis instanţa

11 May, 21:15 • Cornel Ghimeșan
Curtea Supremă a SUA a validat o lege din California, adoptată în 2018, care interzice vânzarea unor porci crescuţi în spaţii prea restrânse. Decizia are ca scop diminuarea suferinţei în crescătoriile de porci, contestată de către producătorii de jambon, bacon şi alte mezeluri.
Victorie pentru porci la Curtea Supremă a SUA. Ce a decis instanţa
Victorie pentru porci la Curtea Supremă a SUA. „Deşi Constituţia rezolvă multe probleme importante, tipul coastelor de porc pe care sunt autorizaţi să le vândă comercianţii californieni nu se află pe listă”, a transmis magistratul Neil Gorsuch.

Victorie pentru porci la Curtea Supremă a SUA

Hotărârea Curţii, plină de referinţe culinare şi de descrieri ale scroafelor gestante în ţarcuri, se referă o lege adoptată în 2018 în California, în urma unui referendum de iniţiativă populară. Legea interzice vânzarea în acest stat din vestul SUA – cu vederi foarte progresiste – a porcilor crescuţi în spaţii prea strâmte, informază news.ro.

Citeşte şi: Ce conţin, de fapt, hotdogii de la Ikea şi de ce costă doar 2,5 lei. Ce spune patronul celebrului lanţ de magazine

În urma acestei decizii, industria porcului a sesizat justiţia şi a acuzat California – care produce puţină din carnea de porc pe care o consumă – de faptul că vrea să-şi impună valorile altor state americane. Potrivit reprezentanţilor acesteia, legea riscă să conducă la o creştere a costurilor de producţien şi, astfel, a preţului cârnaţilor şi fileului minion.

Citeşte şi: Plouă cu controale în piețe! Un legumicultor scoate scandalul pesticidelor la iveală și acuză ANPC că nu-și face treaba „Este o problemă care nu va fi rezolvată, câtă vreme ANPC-ul nu are laboratoare de analiză”

Respinşi la tribunale, aceştia s-au adresat Curţii Supreme, care le-a respins argumentele. „Ei ne invită să creăm două noi restricţii mari care să limiteze capacitatea statelor de a-şi reglementa bunurile pe teritoriul lor. Noi respingem această invitaţie”, a mai transmis Neil Gorsuch în numele Curţii Supreme a SUA.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult