- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ce conţin, de fapt, hotdogii de la Ikea şi de ce costă doar 2,5 lei. Ce spune patronul celebrului lanţ de magazine

11 May, 18:18 • Cornel Ghimeșan
Pentru mulți români, Ikea înseamnă și o sursă de mâncare, nu doar un loc de unde își pot achiziționa articole pentru casă. Statisticile spun că unul din trei clienți vizitează Ikea doar pentru mâncare, iar cel mai cunoscut produs alimentar este celebrul hotdog, care costă doar 2,5 lei.
Ce conţin, de fapt, hotdogii de la Ikea şi de ce costă doar 2,5 lei. Ce spune patronul celebrului lanţ de magazine

Ce conţin, de fapt, hotdogii de la Ikea şi de ce costă doar 2,5 lei. Potrivit informațiilor de pe ikeamenu.com, un hot dog are 286 calorii și 14 grame de grăsimi, dar și 10,2 grame de proteine. Întreaga gustare constă în o chiflă moale și caldă, hot dog suculent, ceapă prăjită crocantă, gust dulce de murături și muștar ușor picant. Acum costă 2,5 lei, fiind semnificativ mai scumpi decât în 2019, când prețul era de 1 leu sau în 2020, când costa 2 lei.

Citeşte şi: Țara europeană în care se află o mare comunitate de români reduce drastic cheltuielile și majorează taxele cetățenilor. „Dacă nu vom putea călca frâna, situaţia ne va scăpa de sub control”

Se pare că la un moment dat, consiliul de administrație al Ikea a decis să scumpească hotdogii, întrucât compania înregistra pierderi serioase, dar patronul Ingvar Kamprad s-a opus vehement: „Hotdogii calzi, la preț bun, le oferă clienților un sentiment plăcut. Cel mai important lucru este ca oamenii să se reîntoarcă fericiți în magazinele noastre”.

Ce conţin, de fapt, hotdogii de la Ikea şi de ce costă doar 2,5 lei

Informații nutriționale pentru un hot dog IKEA

  • calorii – 286 calorii;
  • grăsime – 14 grame;
  • grăsimi saturate – 4,9 grame;
  • carbohidrați – 29,4 grame;
  • zahăr – 4,8 grame;
  • proteine ​​- 10,2 grame;
  • sare – 1,65 grame.

Citeşte şi: Polițiștii se îmbogățesc în continuare din șpagă. Mijloacele de supraveghere nu îi opresc pe agenți să ceară mită. Codul prin care polițiștii solicită bani

Numele Ikea vine de la fondatorul lanțului de magazine (Ingvar Kamprad) plus literele E (Elmtaryd, ferma unde a copilărit) și A (Agunnaryd, localitatea unde a crescut).

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult