- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

VIDEO| Ei sunt pensionarii care își trăiesc bătrânețea la maxim. Casa mobilă în valoare de 180.000 de dolari le îndeplinește visul tinereții

30 Mar, 10:16 • Constantin Cristina
Un cuplu de pensionari și-au dorit încă din tinerețe să călătorească, așa că și-au petrecut cinci ani din viață și au investit în casa care urma să le îndeplinească visul tinereții.
VIDEO| Ei sunt pensionarii care își trăiesc bătrânețea la maxim. Casa mobilă în valoare de 180.000 de dolari le îndeplinește visul tinereții

Cuplul de pensionari și-au îndeplinit visul încă din tinerețe. Cei doi și-au dorit să călătorească când se pensionează, însă nu au găsit o casă mobilă de cumpărat care să fie ceea ce-și imaginau. Așadar, și-au petrecut cinci ani din viață să investească 180.000 de dolari pentru transformarea unei semiremorci deteriorate într-o casă mobilă cu bibliotecă, o scară spiralată și o cadă cu hidromasaj, a relatat ziare.com.

Citește și: Camionul-conac ar putea circula pe străzi! Are patru dormitoare și este complet mobilat, dar are și un motor Detroit Diesel straight-6

Pensionarii care își trăiesc bătrânețea la maxim

Clayton Balabanov și soția sa, Theresa, au vrut să-și petreacă viața la pensionare într-un mod unic. Și au reușit ca visul lor să devină realitate. Clayton a spus că își dorea foarte mult ca ultimii ani de aur să-i petreacă cu soția sa în jurul lumii, pe autostrăzile pitorești din SUA și Canada.

Inițial, nu găsise nimic să se potrivească cerințelor, așa că în ultimii cinci ani de muncă a cumpărat un camion și o remorcă de pe eBay.

„Așa că am cumpărat unul mai vechi și apoi am petrecut anul următor reconstruindu-l. Am planificat lucrurile și am continuat să fac schimbări. Pe măsură ce am construit, lucrurile s-au schimbat și ele.”, a explicat bătrânul.

Timp de cinci ani, Balabanov a petrecut ore întregi în fiecare zi. El a cusut și perdelele, în timp ce Theresa se ocupa de cumpărarea materialelor. După o perioadă în care casa deja prinsese culoare, aceștia au făcut și o zona de relaxare, dar și o bucătărie mică.

În bucătărie se regăsește un cuptor cu microunde și un frigider, iar deasupra zonei de relaxare, se află un pat mansardat. După finalizarea camionului, au început modificările la remorcă. Construirea unei scări spiralate economisește foarte mult spațiu, care duce la etajul 2.

Pensionarii care și-au construit casa mobilă
Pensionarii care și-au construit casa mobilă

„Arată minunat și ocupă mai puțin spațiu decât dacă aș pune scări obișnuite”, a spus Balabanov.

Remorca are mai multe camere, inclusiv birou, bucătărie, garaj, living, dormitor, bibliotecă și baie. Bucătăria este modernă cuprinzând toate electrocasnicele necesare.

„O bucătărie completă, mai mare decât ați găsi în majoritatea apartamentelor, pentru că vrem să ne petrecem tot restul vieții aici și vrem să fim confortabili. La 75 de ani, nu am de gând să mă înghesui într-o bucătărie mică, încercând să fac fasole pe pâine prăjită”, a spus Balabanov.

Cuplul beneficiază în interiorul remorcii și de un cinema. Cei doi bătrâni folosesc Starlink pentru a accesa serviciile de streaming. Spațiul este dotat cu un televizor 4K de 75 de inchi și un sistem de sunet surround.

„Este ca să ne putem relaxa seara și să avem un film frumos pentru divertisment”, a spus Balabanov.

Bătrânul Balabanov a spus că uneori regretă că a pierdut atât de mult timp la construcție.

„Au fost cinci ani din viața mea în care aș fi putut pur și simplu să cumpăr ceva mai mic și mai puțin capabil și apoi să plec și să-mi petrec cei cinci ani pe drum”, a spus el. „Dar pe de altă parte, mi-a plăcut foarte mult să o fac”, a spus acesta.

Soții Balabanov și-au vândut casa familiei și afacerea cu taxiuri, ceea ce înseamnă că au planuri pe termen lung să rămână în casa lor cu semicamion. Ei plănuiesc să profite la maximum de anii lor de aur. „Este absolut garantat că vei muri, așa că profită la maximum de viața de acum, până atunci. Asta facem”

Alte articole: Românul care își ridică casa de unul singur. Stadiul în care a ajuns cu lucrările. „Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aș face totul la fel”