- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

VIDEO Olesxandr Usyk este campionul mondial al tuturor versiunilor categoriei grea, dar performanţa financiară este a lui Fury. Cât a încasat „Gipsy King” pentru fiecare lovitură plasată

22 May, 15:28 • Russo George
Oleksandr Usyk a captivat fanii boxului cu o performanță impresionantă, învingându-l pe Tyson Fury în lupta pentru titlul incontestabil. După ce au asistat la demonstrația de forță a lui Usyk în ring, fanii au început să se întrebe cât de mult ar câștiga din acest meci spectaculos.
VIDEO Olesxandr Usyk este campionul mondial al tuturor versiunilor categoriei grea, dar performanţa financiară este a lui Fury. Cât a încasat Gipsy King pentru fiecare lovitură plasată

Conform unor rapoarte, Usyk a acceptat o parte minoritară din bursa meciului, după ce Fury a promis să doneze 1,2 milioane de dolari din bursa sa către Ucraina. Fury, fiind o vedetă mai mare și atrăgând un public mai numeros, a reușit să obțină câștiguri mult mai mari din acest meci, chiar dacă a fost învins. Dar cât a câștigat de fapt Usyk?

Rapoartele estimează că Usyk a câștigat în jur de 30 de milioane de dolari din acest meci. Deși aceasta este o sumă considerabilă, veniturile lui Fury le depăşesc cu mult pe cele ale noului campion.

Cât a câștigat Tyson Fury, chiar dacă a pierdut împotriva lui Usyk

Conform promotorului lui Fury, Bob Arum, „The Gypsy King” se enervează chiar și când câștigă 100 de milioane de dolari din meciurile sale. Totuși, probabil că este destul de mulțumit cu ceea ce a câștigat din lupta împotriva lui Usyk, în ciuda înfrângerii.

Un raport recent al The Guardian estimează că bursa lui Fury a fost în jur de 103 milioane de dolari. Aceasta este doar bursa garantată a meciului. Însă, un raport „Talksport” prevede că, adăugând veniturile din PPV la bursa englezului, suma totală ar ajunge la aproape 150 de milioane de dolari. Astfel, Fury nu doar că a luat partea majoritară din bursa meciului, dar a câștigat aproape de cinci ori mai mult decât Usyk.

Performanța lui Fury în meci

Fury a lansat în total 496 de lovituri, precizează The Sun. 157 au fost în plin. Cel mai mare procentaj l-a avut în repriza a șasea, cu 42%. Exact cât a înregistrat Usyk de-a lungul întregului meci. Altfel spus, pentru fiecare pumn reușit, fostul campion va primi aproximativ 637.000 de dolari.

Deși Oleksandr Usyk a plecat din ring cu titlul de campion, Tyson Fury a obținut câștiguri financiare semnificativ mai mari. Acest fapt subliniază diferențele mari în popularitate și puterea de atracție comercială între cei doi boxeri, confirmând încă o dată că în lumea sportului, veniturile nu reflectă întotdeauna performanța în ring.

Citeşte şi: Câți bani câștigă Andreea Bostănică din TikTok. Dezvăluirile tinerei: „Calculați cât valorează…”