- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A primit 50.000 de euro moştenire și vrea să-i declare la ANAF. „Vrei neapărat să-i împărți cu statul?”

06 Apr, 12:03 • Cornel Ghimeșan
Un român care a primit o moştenire de 50.000 de euro a cerut sfatul specialiştilor despre paţii pe care trebuie să-i facă pentru a declara suma la ANAF. Răspunsurile pe care le-a primit de la unii internauţi au fost uimitoare.
A primit 50.000 de euro moştenire și vrea să-i declare la ANAF. Vrei neapărat să-i împărți cu statul?

A primit 50.000 de euro moştenire și vrea să-i declare la ANAF. Un român care a moştenit 50.000 de euro are o mare problemă: cum să declare banii, legal, pentru ca ulterior să-i depună într-un cont la bancă, pentru a realiza o achiziţie ulterioară. Acesta a cerut sfaturi pe pagina de Facebook Avocat Online, iar unele răspunsuri primite au fost surprinzătoare.

A primit 50.000 de euro moştenire și vrea să-i declare la ANAF

„Ce se întâmplă dacă după decesul unei persoane primești 50k euro cash moștenire, cum îi declari? Mulțumesc. Rog să-mi răspundă un notar sau avocat”, a scris bărbatul, iar una dintre replici a fost: „Dar de ce trebuie să îi declari? Vrei neapărat să îi împarți cu statul?”. „Pentru că așa mi se pare corect, suntem doi frați și așa considerăm că e normal, am întrebat în ideea că vom deschide succesiunea și o așa sumă mare de bani bănuiesc că trebuie specificată sursa lor, dacă vreau să-mi bag partea într-un cont, ca ulterior să îi investesc într-o proprietate, să zicem. Mă duc la notar și îi zic că am găsit în podul mamei un sac cu bani?! Duc sacul cu bani la notar? Cum justificăm proveniența lor?”, a răspunsul bărbatul.

Citeşte şi: ANAF a vândut apartamentul lui Giovanni Becali. Licitația finală a ajuns la dublu față de prețul de start al licitației

„Cum considerați! Eu aș fi procedat altfel! Mai bine împărțiți banii frățește și restul bunurilor la notar! Gândiți-vă cât impozit vă poate cere statul pe ei! Părerea mea! Iar cât despre bancă, în momentul de față, nu știu ce să zic! Mai bine la saltea! Dar mă repet, este doar părerea mea!”, „Doar nu stă ANAF-ul la ușa ta. Imaginați-vă cât impozit veți achita la suma respectivă, după ce îi declarați la notar”, „Nu cred că vine ANAF-ul pentru atâta, cumpără alții mașini și case de sute de mii, nu îi ia nimeni la rost, prin bancă se plătește doar o sumă, nu tot, când achiziționezi un apartament sau casă”, sunt alte răspunsuri primite de moştenitor.

Citeşte şi: Profesorii sunt nemulțumiți de majorarea salarială pusă în așteptare! Sindicatele anunță că se gândesc la înghețarea anului școlar. „Politicienii noștri, care găsesc soluții pentru cei cu pile, nu găsesc soluții și pentru noi”

Alte sfaturi primite de bărbat: „Achiziționați o casă în rate. Și cu banii plătiți ratele”, „Schimbă în euro banii și zici și tu că ai muncit în străinătate și ai adunat. Doamne, fă-ți un cont în altă țară și depune banii treptat. Aici poți plăti ce îți cumperi cu banii din acel cont”, „Primul român care vrea de bună voie să declare niște bani că „îi se pare corect să ia statul impozit”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult