- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Aeroitalia, cea mai nouă companie aeriană din Italia, se extinde prin cumpărarea unei companii românești

04 Jul, 22:36 • Stefan Simion
Aeroitalia are ambiții mari, chiar dacă este cea mai nouă companie aeriană din ”Cizmă”. Pentru că dorește o extindere și în România, Aeroitalia a pus ochii pe compania AirConnect, pe care vrea să o cumpere. Scopul tranzacției este acela de a deschide porțile companiei italiene pentru operarea de curse regionale în su-estul Europei, dar nu numai.
Aeroitalia, cea mai nouă companie aeriană din Italia, se extinde prin cumpărarea unei companii românești

Aeroitalia vrea să se extindă cu zboruri regionale în Europa de sud-est. motiv pentru care a anunțat că este preocupată să cumpere o companie aeriană din România. Mai exact, Aeroitalia vrea să cumpere AirConnect, cele două companii având un element comun. Aeroitalia este cea mai nouă companie aeriană din ”Cizmă”, în vreme ce AirConnect este cea mai nouă companie aeriană din România.

Citește și  Bonusuri între 30.000 şi 50.000 euro pentru piloţii de la baza Wizz Air din Craiova, Suceava şi Iaşi

Aeroitalia și-a început activitatea în 2022, iar AirConnect a operat primele curse abia în luna martie a acestui an.  Compania pe care au pus ochii italienii are zobururi interne din București spre Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Suceava, conform celor de la Profit.ro.
Conducerea AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, Director General și Florin Necula, director operațional.

Citește și Theodor Stolojan: ”Dacă Marcel Ciolacu dorește să-și bată joc de România, va depăși deficitul …

Aeroitalia, prima companie care va opera zboruri pe Aeroportul Internațional București Băneasa – „Aurel Vlaicu” 

Intenția companiei Aeroitalia, de a cumpăra AirConnect, a fost făcută publică de Gaetano Intrieri, omul numărul 1 din organigrama companiei italiene. Deși este cea mai nouă companie aeriană, Aeroitalia se poate lăuda cu faptul că este prima companie străină care a primit acordul pentru a opra curse regulate pe Aeroportul Internațional București Băneasa – „Aurel Vlaicu”.

Aeroitalia este, însă, o companie care are, deja, structurate mai multe destinații în toată Europa, în ciuda faptului că operează curse aeriene de mai puțin de un an. Ca o caracteristică de interese, compnia italiană are o flotă de avioane Boeing 737-800.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult