- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

70.000 de euro nerambursabili pentru fermieri. Dosarul se depune în câteva zile

06 Oct, 18:21 • Russo George
Linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri ar putea avea o dată de lansare, conform directorului general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), George Chiriță. Se pare că reprezentanții AFIR doresc să lanseze această intervenție până în data de 20 octombrie.
70.000 de euro nerambursabili pentru fermieri. Dosarul se depune în câteva zile

”Această măsură DR 30 urmează să fie publicată în curând, deja este pe linie dreaptă, noi am zis ca până pe 20 octombrie să o și începem, să primim solicitările de la fermieri deja. Este o alocare financiară bună, de 250 milioane de euro. Și în programul trecut tot atât am avut, dar am mai avut o perioadă de tranziție în care s-a venit cu o suplimentare”, a precizat directorul AFIR, George Chiriță, într-un interviu.

Totuși, potrivit șefului AFIR, ghidul final al solicitantului ar trebui publicat cu 15 zile înainte de lansarea apelului pentru proiecte. Având în vedere că ghidul final pentru instalarea tinerilor fermieri nu a fost încă publicat, s-ar putea ca termenul de 20 octombrie să nu fie respectat.

Totdată, directorul general al AFIR a explicat și când vor fi efectuate controalele pe teren pentru beneficiarii liniei de finanțare.

Până la 70.000 de euro, nerambursabili, pentru fermieri

”Sunt două componente și e bine să fie știute aceste componente: zona națională cu 175 de milioane de euro și zona montană cu 75 de milioane de euro, fiecare cu condițiile lor specifice. Sprijinul este de 100% nerambursabil, iar suma maximă pe care tânărul fermier poate să o acceseze este 70.000 de euro, indiferent de dimensiunea exploatației. Perioada de implementare este de 3 ani, sau 5 ani pentru sectorul pomicol sau struguri de masă.

Fermieri
Fermieri

Verificarea pe teren a cererilor de finanțare va avea loc înaintea contractului de finanțare și după ce solicitantul depune documentele cerute prin notificarea de selecție. Verificarea se realizează numai în prezența reprezentantului legal, iar scopul este de a confirma datele și informațiile cuprinse în cererea de finanțare”, a mai precizat George Chiriță, pentru Radio Antena Satelor.

Citeşte şi: Anunț de ultimă pentru românii care stau la bloc! Câți bani vor primi drept compensație dacă se oprește căldura și apa caldă în sistem centralizat