- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor de 180 de lei pentru familiile din România. Cine va beneficia de bani şi ce condiţii trebuie să îndeplinească

06 May, 20:19 • Cornel Ghimeșan
Peste 100.000 de familii din România, care au avut nevoie de ajutor, au primit alocații în valoare de peste 180 de lei, iar din luna aprilie veniturile s-au majorat. Potrivit legii, alocaţia pentru susţinerea familiei este o formă de sprijin destinată familiilor, inclusiv celor monoparentale, cu venituri reduse, care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.
Ajutor de 180 de lei pentru familiile din România. Cine va beneficia de bani şi ce condiţii trebuie să îndeplinească

Ajutor de 180 de lei pentru familiile din România. Cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit în funcţie de indicatorului social de referinţă (ISR), care s-a majorat, începând din martie, cu aproape 14%, ceea ce va duce automat şi la creşterea alocaţiei pentru susţinerea familiei. Alocaţiile pentru susţinerea familiei plătite în luna februarie 2023 au totalizat 24,482 milioane de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 183,79 de lei, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Citeşte şi: Finalul de săptămână aduce vești fabuloase! Românii vor primi noi vouchere până în 2026. Cine sunt norocoșii și despre ce vouchere este vorba

În luna februarie erau înregistrați 133.207 de beneficiari ai acestui tip de ajutor social, cei mai mulți fiind din județele Bacău, Suceava și Iași. Pe de altă parte, cei mai puțini beneficiari erau din București, Ilfov și Timiș. Cea mai mare valoare a sumei medii plătite a fost înregistrată în județele Timiș (223,33 lei), Brașov (213,32 lei) și Bihor (203,52 lei), scrie mediaflux.ro.

ajutor familii
ajutor familii

Ajutor de 180 de lei pentru familiile din România

Beneficiul se acordă potrivit prevederilor Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei cu modificările şi completările ulterioare şi se adresează familiilor ce au în îngrijire copii şi realizează venituri mai mici decât pragul stabilit de lege, scrie avocatnet.ro. De această alocație pot beneficia atât familiile formate din soț, soție și copiii aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună, cât și cele formate din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta (familii monoparentale).

În acest moment, printr-un proiect de lege ce așteaptă votul final din Parlament, se propune dublarea alocațiilor pentru sprijinirea familiei și majorarea pragului de venituri de la care se acordă ajutorul de stat, ceea ce înseamnă că vor exista mai mulți beneficiari ai acestuia decât în prezent.

Citeşte şi: Cel mai urât apartament din Vaslui a fost scos la vânzare. Cum arată şi care este preţul cerut de proprietar FOTO

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult