- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finalul de săptămână aduce vești fabuloase! Românii vor primi noi vouchere până în 2026. Cine sunt norocoșii și despre ce vouchere este vorba

04 May, 12:05 • Constantin Cristina
Noi vouchere vor fi date timp de patru ani pentru anumite categorii de români. Ce prevede regulamentul.
Finalul de săptămână aduce vești fabuloase! Românii vor primi noi vouchere până în 2026. Cine sunt norocoșii și despre ce vouchere este vorba

Câteva categorii de români vor beneficia de vouchere încă 4 ani de acum încolo, adică până în 2026. Ordinul de ministru a fost deja semnat, potrivit edupedu.ro. Categoriile beneficiare de aceste tichete sunt profesorii și angajații din învățământ, arată ordinul de ministru semnat pe 26 aprilie.

Citește și: Anunțul zilei! Românii vor primi noi vouchere de la 1 septembrie. Marcel Boloș: „Aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei”

Românii vor primi noi vouchere până în 2026

Aceste beneficii extra-salarii reprezintă vouchere de vacanță care vor fi emise și în acest an, similar cu anul trecut, în format electronic.

Regulamentul de acordare a acestor tichete pentru perioada 2023-2026, aprobat prin ordin de ministru, prevede că „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Până acum nu se știe data la care profesorii vor primi aceste tichete de vacanță, dar se știe că beneficiarii acestor tichete vor fi obligați să plătească 145 de lei impozit. Această sumă se va impozita în luna în care voucherele sunt acordate. Impozitul pe venit este de 10% în acest caz, a amintit Codul Fiscal.

Potrivit anilor trecuți, beneficiile extra-salariale au fost livrate în luna iunie, mai puțin în 2021, când acestea nu au fost acordate din cauza pandemiei.

vouchere de vacanță
vouchere de vacanță

Vouchere de 25.000 de lei de la 1 septembrie

Totodată, Marcel Boloș a anunțat în premieră că o anumită categorie de persoane va primi noi beneficii începând cu data de 1 septembrie. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit în exclusivitate despre măsurile de austeritate pe care Guvernul le pregătește în cele ce urmează pentru români, propuse de Banca Mondială.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat oficial că România vrea să renegocieze anumite puncte din PNRR. Unul dintre ele se referă la acordarea tichetelor pentru stimularea instalării panourilor fotovoltaice și a sistemelor de stocare a energiei corespunzătoare pentru clădirile rezidențiale, care aparțin persoanelor fizice. Boloș a precizat că propunerea se referă la acordarea unor tichete de 25.000 de lei, oferite proprietarilor de locuințe.

Mai mult decât atât, ministrul a menționat că există un buget de 200 milioane de euro pentru a stimula populația să se orienteze către casele independente energetic, cu 0 emisii de dioxid de carbon. Cu privire la acest subiect, Boloș a spus că nu a fost stabilită încă valoarea ajutorului financiar.

Alte articole: Voucherele de vacanță pentru angajații din mediul privat trec de încă o dezbatere! Legea este în curs de adoptare