- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Angajări masive în sectorul de service și reparații. Cât câștigă un mecanic și un electrician pe lună în România

25 Feb, 17:06 • Cornel Ghimeșan
În sectorul de service și reparații se fac angajări masive. Specialiștii din acest domeniu continuă și în acest an să fie unii dintre cei mai căutați candidați din piață, atât de către angajatorii din România, cât și de cei din străinătate, potrivit datelor furnizate de eJobs.
Angajări masive în sectorul de service și reparații. Cât câștigă un mecanic și un electrician pe lună în România

Cât câștigă un mecanic și un electrician pe lună în România. Încă de la începutul acestui an și până în prezent, pe platforma de recrutare au fost postate peste 3.000 de joburi pentru acest sector, potrivit Economedia.ro

Citește și Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea. Se oferă salariu 520.000 € și cazare gratuită

Cât câștigă un mecanic și un electrician pe lună în România

Astfel, 13,4% dintre aceste anunțuri aparțin angajatorilor din străinătate, un procent care depășește la nivel general media pieței, în condițiile în care, pentru toate domeniile, doar 6,2% dintre joburi în afara granițelor.

„Este o creștere continuă a nevoii de specialiști și muncitori calificați pentru acest domeniu de activitate. O dată, pentru că sunt mulți care aleg să plece și să lucreze în străinătate și, apoi, pentru că scade numărul de tineri instruiți în școli de profil. În plus, pentru anumite meserii, precum cea de electrician, instalator ori mecanic auto, vedem tot mai multe cazuri în care acești specialiști aleg să lucreze pe cont propriu”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Salariul mediu al unui angajat care lucrează în service & reparații este de 4.000 de lei pe lună, arată datele Salario, comparatorul salarial al eJobs. Mai mult, aceiași sursă indică faptul că un mecanic auto câștigă, în medie, pe lună suma de 3.500 de lei, la nivel național, în timp ce un vopsitor auto poate ajunge până la 5.000 de lei pe lună.
De asemenea, un tehnician depanator are o medie salarială netă de 3.500 de lei, iar un inginer depanator câștigă 7.000 de lei pe lună. Alte trei specializări care se află la mare căutare în România sunt cele de frigotehniștii, instalatorii sau electricienii, iar pentru aceștia remunerația medie undeva la 4.000, 3.000, respectiv 3.500 de lei.

„Atunci când acești specialiști lucrează în sistem de freelancing, veniturile pe care le încasează depășesc în aproape toate cazurile 5.000 de lei pe lună, în funcție de numărul de lucrări preluate și de complexitatea acestora. Iar pentru cei care lucrează în străinătate, vorbim despre salarii care pleacă de la 1.500 de euro, net. Pentru că sunt joburi care cer competențe tehnice foarte specifice care sunt din ce în ce mai greu de găsit în piață, chiar și în cazul acelor poziții entry level care nu necesită studii superioare, media salarială netă, la nivel național este de 3.200 de lei”

, a mai spus Roxana Drăghici.

În prezent, cele mai mici salarii medii nete introduse de către angajații din service & reparații din România sunt pentru:

  • Operator calculator – 2.200 de lei
  • Casier – 2.500 de lei
  • Strungar – 3.000 de lei
  • Consilier service – 3.100 de lei
  • Operator CNC – 3.200 de lei

Orașele cu cele mai mici salarii medii nete care activează în acest sector sunt Slobozia cu 2.100 de lei, Alba Iulia cu 2.460 de lei, Târgu Jiu cu 2.500 de lei, Mangalia cu 2.620 de lei și Satu Mare cu 2.800 de lei.

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din service & reparații din România sunt la ora actuală Bucureștiul cu 4.250 de lei, Cluj – Napoca cu 4.000 de lei, Brașovul cu 3.900 de lei, Sibiul cu  3.700 de lei și Timișoara cu 3.600 de lei.

Pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu din țara noastră sunt:

  • Director tehnic: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 14.800 lei
  • Inginer auto: salariul mediu net la nivel național – 4.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 12.000 lei
  • Inginer mecanic: salariul mediu net la nivel național – 4.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 10.000 de lei
  • Inginer electric: salariul mediu net la nivel național – 4.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 8.800 lei
  • Mecanic auto: salariul mediu net la nivel național – 3.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 8.000 lei

Citește și Un militar publică fluturașul de salariu pentru ca românii să afle totul despre povestea contribuției la pensiile din Armata Română! „Apoi ne-am împrăștiat ca pleava în toate colțurile lumii căutând alte oportunități fiind deja scârbiți de acest sistem ticălos”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult