- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Protest la OMV. Angajații sunt nemulțumiți, după ce ar fi primit o ofertă salarială ”rușinoasă”

05 Dec, 19:57 • Cornel Ghimeșan
Angajații OMV Petrom vor protesta în fața sediului companiei, asta după ce ar fi primit o ofertă salarială ”rușinoasă” din partea șefilor OMV Petrom. Angajații spun că noile salarii nu acoperă nici măcar rata inflației, iar aceștia sunt desconsiderați, în condițiile în care compania raportează un profit de 2,5 miliarde lei în primele 9 luni.
Protest la OMV. Angajații sunt nemulțumiți, după ce ar fi primit o ofertă salarială ”rușinoasă”

Situația nu este una bună pentru angajații OMV Petrom, care vor protesta în fața sediului companiei, asta după ce ar fi primit o ofertă salarială ”rușinoasă” din partea șefilor OMV Petrom.

Citește și Salarii mamut pentru românii care lucrează cu inteligența artificială. „Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”

Angajații susțin că noile salarii nu acoperă nici măcar rata inflației, iar angajații sunt desconsiderați, în condițiile în care compania raportează un profit de 2,5 miliarde lei în primele 9 luni.

„Câteva sute de salariați OMV Petrom vor picheta sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi.

Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care nu este aliniată la creșterile de prețuri cu care ne confruntăm”, au transmis reprezentanții OMV.

Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților.

Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la profitul de 2,5 miliarde de lei la nivelul primelor nouă luni din 2023.

”În loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă”

„Astăzi, pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea.Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța și tradiția acestor drepturi”,

declară Florin Bercea, Președinte Sindicatul Național Petrom, potrivit DC News.

Citește și Salarii în 2024. Pentru o categorie de români salariile vor crește, iar alții se vor lovi de scăderi semnificative ale veniturilor

Aceste proteste au loc pe fondul îngrijorărilor generale accentuate de impactul economic al inflației și de criza costului vieții, iar contextul geopolitic actual aduce cu sine un sentiment de nesiguranță.

Datele economice recente, inclusiv cele privind inflația, redau o imagine agravată a puterii de cumpărare a lucrătorilor, subliniind astfel importanța demersurilor de negociere.

Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult