- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE

29 Sep, 20:43 • Bumbeneci Diana
Statul Român va deconta peste 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie. Conform ANRE, de data aceasta, au fost aprobate mai multe cereri de la clienți noncasnici decât de la clienți casnici. Iată datele oficiale.
4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a verificat și transmis spre decontare o sumă ce a depăşit 4,6 miliarde de lei. Anunțul a fost făcut astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

4,6 miliarde decontați de ANRE

Conform reprezentanților ANRE, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.118/2021, situația cererilor pentru perioada aprilie 2022 – martie 2023 arată că sunt 80 de societăți care au depus cereri de decontare. Numărul final cererilor depuse este de 345, numărul total de cereri aprobate este de 281, în timp ce numărul de cereri neeligibile s-a ridicat la 54.

Conform aceluiași document de lege, suma transmisă pentru decontare către Ministerul Energiei este de 2,36 miliarde lei, în condițiile în care valoarea totală a cererilor neeligibile este de 10,24 milioane lei iar cuantumul total solicitat este de 2,37 miliarde lei.

ANRE a mai transmis că diferența de 10 cereri depuse pentru decontare reprezintă cererile care se află în diferite stadii de analiză. Mai mult, în funcție de modul în care operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experții alocați, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

Citește și: Telefoanele tuturor ar putea să NU mai funcționeze la iarnă! Raționalizarea energiei ar putea pune presiune pe infrastructura de telecomunicații a Europei

4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE
4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE

În conformitate cu Ordonanța de Urgență 27 din 2022, datele autorității de reglementare arată astfel: număr total societăți care au depus cereri – 74, număr total cereri depuse – 240, număr total cereri aprobate, clienți casnici – 69, număr total cereri aprobate, clienți noncasnici – 106, număr total cereri aprobate, clienți casnici şi noncasnici – 175, număr total cereri neeligibile, clienți casnici – 3, număr total cereri neeligibile, clienți noncasnici – zero, suma transmisă către Ministerul Energiei (clienți noncasnici) – 1,16 miliarde lei, suma transmisă către ANPIS (clienți casnici) – 1,1 miliarde lei, suma transmisă (clienți casnici şi noncasnici) – 2,26 miliarde lei, mai anunță ANRE.

„Diferența de 65 cereri depuse pentru decontare reprezintă cererile care se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experții alocați, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate” menționează ANRE.

Mai poți citi: Primarii de Sector, puși la zid de prefectul Bucureștiului.  Greblă, cere măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, după ce a plouat din nou cu amenzi în Capitală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult