- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Avertisment pentru clienții ING. „Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul…”

23 Sep, 10:25 • Bumbeneci Diana
Clienții ING au primit un mesaj de alertă din partea companiei. Se pare că au apărut nenumărate încercări frauduloase de a obține bani ilegal de la diferite persoane.
Avertisment pentru clienții ING. „Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul...”

Avertisment nou pentru clienții ING. Compania a transmis, prin intermediul unui mesaj, un avertisment clienților săi, după ce în ultima vreme a observat o creștere a numărului de încercări frauduloase de a obține bani ilegal de la diferite persoane. Acest avertisment este emis pentru românii care utilizează cardul ING atât la plăți online, cât și la tranzacții în bancomatele publice.

Avertisment pentru clienții ING

Avertisment pentru clienţii ING. Reprezentanții băncii susțin că metoda frauduloasă se numește „phishing” și vizează orice persoană, prin diferite metode și canale. Aceste forme de mesaje pot apărea în contexte reale, de exemplu, dacă ai postat anunțuri de vânzare-cumpărare pe platforme dedicate. Folosindu-se de acest scenariu, persoana îți trimite un mesaj pe rețelele de socializare (Facebook, Whatsapp) sau un SMS prin care îți cere datele cardului ca să încheiați tranzacția.

Mai poți citi: Vremea se schimbă radical în România. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 24 octombrie

Avertisment pentru clienții ING. „Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul...”
Avertisment pentru clienții ING. „Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul…”

„Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele și în cele din urmă, banii, iar acest lucru se întâmplă prin diferite mijloace: de la e-mail, SMS, contactare directă în Social Media, până la apeluri telefonice în numele ING sau al unei instituții.

Te rugăm să ai grijă și să nu îi oferi datele cardului și nici să nu îți introduci datele cardului pe site-uri pe care astfel de persoane ți le trimit, existând riscul ca acele site-uri să fie clone false care extrag datele cardului.

Totodată, poți fi sunat de către o persoană care pretinde că este angajat ING, ca să oferi datele cardului pentru transferuri într-un seif al băncii sau ca să îți deblocheze contul sau cardul bancar”, explică cei de la ING.

În cazul în care s-a întâmplat să oferi datele cardului ca să încasezi sume de bani sau ca să ți se deblocheze conturile, blochează imediat cardul în Home Bank și anunță cât de repede posibil banca, precizează ING.

Mai poți citi: Un oraș din Ardeal a găsit soluția pentru a reduce la jumătate facturile la iluminatul public. O investiție a fost cheia succesului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult