- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa de la București a închis cu scăderi de peste 2% ședința de astăzi

26 Sep, 19:46 • Bumbeneci Diana
Bursa de la București a închis ședința de astăzi în scădere. Valoarea tranzacțiilor a ajuns la 56,45 milioane de lei, adică peste 11 milioane de euro.
Bursa de la București a închis cu scăderi de peste 2% ședința de astăzi

Bursa de la București a închis cu scăderi de peste două procente ședința de astăzi, anunță Agerpres. Indicele principal BET s-a depreciat cu 2,53%, până la 10.622,15 puncte, iar valoarea totală a tranzacțiilor a ajuns la 56,45 milioane de lei.

Bursa de la București a închis în scădere ședința de azi

Bursa de Valori București (BVB) a închis cu scăderi de peste 2% pe majoritatea indicilor ședința de luni. De partea cealaltă, valoarea tranzacțiilor a fost raportată la 56,45 milioane de lei (11,42 milioane euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 2,53%, până la 10.622,15 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la Bursă, a consemnat o scădere de 2,60%. În același timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat un declin de 2,45%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,74%.

Citește și: Săraci, dar cu stil! Românii cumpără în număr tot mai mare haine second hand de lux! Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt brandurile preferate

Bursa de la București a închis cu scăderi de peste 2% ședința de astăzi
Bursa de la București a închis cu scăderi de peste 2% ședința de astăzi

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a încheiat ședința în coborâre cu 2,41. Conform BVB, la finele acestei zile, BET-NG, care măsoară evoluția celor zece companii energetice și de utilități, s-a depreciat cu 3,01 procente.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, a consemnat o scădere de 3,38%. În acest sens, conform anunțului făcut de BVB, pe Piața Reglementată, cele mai tranzacționate au fost acțiunile OMV Petrom, cu 12,57 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 9,28 milioane de lei, și cele ale Romgaz, cu 4,69 milioane de lei.

Cât despre cele mai bune evoluții, acestea au fost înregistrate de acțiunile Mecanică Fină (+12,78%), Rompetrol Rafinare (+12,21%) și Ves (+12,05%). La polul opus, cele mai mari scăderi s-au raportat la acțiunile Armătura (-14,68%), Uztel (-11,67%) și Aerostar (-11,11%).

Mai poți citi: Sute de mineri vor fi disponibilizați la 1 octombrie! Autoritățile au anunțat ce se va întâmpla cu acești români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult