- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Săraci, dar cu stil! Românii cumpără în număr tot mai mare haine second hand de lux! Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt brandurile preferate

26 Sep, 18:15 • Bumbeneci Diana
Hainele second hand de lux sunt din ce în ce mai mult în preferințele românilor. Branduri renumite ale hainelor sunt căutate chiar și la mâna a doua, însă prețurile de achiziție ajung la mii de euro.
Săraci, dar cu stil! Românii cumpără în număr tot mai mare haine second hand de lux! Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt brandurile preferate

Românii au ajuns să cumpere tot mai multe haine second hand, însă de la branduri de lux. Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt doar câteva dintre brandurile preferate ale cumpărătorilor care aleg să achiziționeze obiectele vestimentare, conform știripesurse.

Haine second hand de lux, în topul preferințelor românilor

Tot mai multe persoane optează în ultima perioadă pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, însă mai ales în ce privește brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada. Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunț activ pe OLX este listat la prețul de 10.000 de euro. Urmează alte obiecte vestimentare second hand de mii de euro cumpărate des de români. Despre aceste situații au transmis reprezentanții companiei OLX.

„În contextul actual al scumpirilor, românii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul alegerilor lor și optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce privește brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada. Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunț activ pe OLX este listat la prețul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este prețul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei.

OLX permite tuturor utilizatorilor să cumpere și să vândă produse second-hand, încurajând, astfel, alegerile sustenabile și răspunzând în mod direct provocărilor globale cu care se confruntă planeta. Atunci când produsul este revândut pe OLX, i se prelungește durata medie de viață a acestuia, prin simpla menținere în uz”, anunță compania.

Mai poți citi: Administrația lui Nicușor Dan, mai rea decât criza energetică europeană! 650 de blocuri din București nu au deloc apă caldă

Săraci, dar cu stil! Românii cumpără în număr tot mai mare haine second hand de lux! Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt brandurile preferate
Săraci, dar cu stil! Românii cumpără în număr tot mai mare haine second hand de lux! Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt brandurile preferate

Potrivit datelor disponibile, comerțul de produse pe OLX a dus la reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone. De altfel, acest comerț a dus la economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă și a 209.000 de tone de materiale.

Pe lângă acest aspect, factorul financiar are o contribuție destul de mare la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Se crede că achiziționarea de produse second hand ajută la economisire, mai ales în contextul actual al inflației. Despre acest lucru a vorbit Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign manager OLX.

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Suntem bucuroși că pe cea mai mare platformă de vânzare și cumpărare din România, OLX, avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunțuri în categoria Modă și Frumusețe.

Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă și piese de designer, piese de colecție care trec testul timpului. În special reprezentanții Generației Z înțeleg importanța modei sustenabile”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign manager OLX.

Conform datelor oficiale, OLX înregistrează aproximativ 600.000 de listări de haine, multe second hand, din care 145.000 de anunțuri zilnice în categoria „haine de damă” și 90.000 în categoria „haine pentru bărbați”. Topul este condus de un costum de gală Champions League, o haină de piele Prada, o geacă Christophe Terzian Fringed, un costum Armani și un costum Tom Ford. La femei, topul este condus de o haină de leopard naturală, o rochie de mireasă, o rochie Versace și un palton de nurcă.

„Vedem o schimbare de comportament în felul în care românii se raportează la modă, chiar și atunci când vorbim despre branduri de lux. Ceasul Audemars Piguet Royal Oak Skeleton este cel mai luxos produs pe care îl avem listat pe platforma OLX, cu un preț de 179.000 €.

Tocmai de aceea, încurajăm cumpărătorii să solicite vânzătorilor certificatele de garanție pentru produsele de lux, dar și certificatele de autenticitate și de asemenea, să se asigure că acestea sunt documente veridice. Mai mult, cumpărătorii pot folosi opțiunea de livrare cu verificare. Reamintim că limita pentru plățile ramburs la curier este de 5.000 lei”, completează Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign manager OLX.

Citește și: Se vor închide școlile pe timpul iernii? Sorin Cîmpeanu anunță ce îi așteaptă pe elevi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult