- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa de Valori a închis în scădere ședința de astăzi

13 Oct, 19:28 • Bumbeneci Diana
Bursa de Valori București a închis în scădere ședința de joi, 13 octombrie. Valoarea tranzacţiilor s-a situat la aproximativ 7,7 milioane de euro.
Bursa de Valori a închis în scădere ședința de astăzi

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa care a avut loc astăzi. Din acest motiv, valoarea tranzacţiilor s-a situat la 37,8 milioane de lei.

Bursa de Valori a închis în scădere ziua de 13 octombrie

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,92%, până la 10.546,34 puncte. De partea cealaltă, BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere de 0,91%.

De altfel, tot în ședința care a avut loc astăzi, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,79% din valoare, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 0,25 procente.

Citește și: Kaufland oferă vouchere pentru românii care vor duce la schimb echipamentele electrice și electronice vechi

Bursa de Valori a închis în scădere ședința de astăzi
Bursa de Valori a închis în scădere ședința de astăzi

Indicele BET-BK, cunoscut drept reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,42 procente. De partea cealaltă, BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat un minus de 0,82 procente.

În acelaşi timp, indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a înregistrat o scădere de 0,86 procente.

Pe Piaţa Reglementată, acțiunile extrem de tranzacționate au fost cele de la Banca Transilvania, cu 4,5 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, care au generat schimburi în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, şi de cele ale Nuclearelectrica în sumă de 2,3 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost raportate astăzi la acţiunile UCM Reşiţa (+14,76%), Altur (+14,29%) şi Artego (+7,89%).

De partea cealaltă, conform sursei citate, astăzi, cele mai semnificative scăderi au fost consemnate de acţiunile Electroargeş (-5,41%), Farmaceutica Remedia (-4,49%) şi Banca Transilvania (-3,68%).

Ai mai putea citi: AFM anunță un succes în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Au fost aprobate primele 4.558 de dosare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult