- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Schimbare la Bursa de Valori. BVB a închis în creștere a doua ședință a săptămânii

25 Oct, 22:14 • Bumbeneci Diana
Ședința din 25 octombrie a Bursei de Valori București s-a închis în creștere. Valoarea tranzacților s-a situat la 23,7 milioane de lei (4,8 milioane de euro).
Schimbare la Bursa de Valori. BVB a închis în creștere a doua ședință a săptămânii

Bursa de Valori București (BVB) a închis în creștere pe majoritatea indicilor ședința de marți. Se pare că valoarea tranzacțiilor s-a situat la 23,7 milioane de lei (4,8 milioane de euro).

Bursa de Valori a închis în creștere ședința de azi

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,48 procente la ședința din a doua zi a săptămânii, până la 10.879,55 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la Bursă, a consemnat un avans asemănător.

În același timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat în urcare cu 0,43%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,53%, potrivit Agerpres.

Mai poți citi: Record pe 2022 pentru BVB. Bursa de Valori a depășit pragul de 100.000 de investitori

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a încheiat ședința care a avut loc astăzi în creștere cu 0,12%. Mai mult, BET-NG, care măsoară evoluția celor zece companii energetice și de utilități, a consemnat un avans de 0,72%.

De partea cealaltă, conform datelor de la BVB, indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,04 procente.

Schimbare la Bursa de Valori. BVB a închis în creștere a doua ședință a săptămânii
Schimbare la Bursa de Valori. BVB a închis în creștere a doua ședință a săptămânii

Pe Piața Reglementată, cele mai tranzacționate au fost acțiunile Banca Transilvania, cu 4,9 milioane de lei, titlurile Fondul Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de 2,5 milioane de lei, și cele ale Nuclearelectrica, acestea din urmă reușind să genereze fonduri de 1,9 milioane de lei.

Cele mai bune evoluții ale ședinței care a avut loc astăzi au fost înregistrate de acțiunile Rompetrol Well Services (+10,34%), Condmag (+7,69%) și Promateris (+6,98%).

De partea cealaltă, conform anunțului făcut de BVB, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acțiunile Turism Felix (-6,43%), Dafora (-5,97%) și Transelectrica (-2,31%).

Mai poți citi și: Nicolae Ciucă, pleacă la Bruxelles. Ce planuri are acesta cu șefa Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult