- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Record pe 2022 pentru BVB. Bursa de Valori a depășit pragul de 100.000 de investitori

25 Oct, 17:22 • Bumbeneci Diana
BVB, într-o direcție mai bună! Bursa de la București a depășit anul acesta, pentru prima dată, pragul de 100.000 de investitori.
Record pe 2022 pentru BVB. Bursa de Valori a depășit pragul de 100.000 de investitori

BVB Bursa de Valori București a depășit anul acesta, pentru prima dată, pragul de 100.000 de investitori. De altfel, în urmă cu câteva zile a fost depășit pragul de un milion de tranzacții. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de azi de președintele Bursei de Valori București, Radu Hanga.

Bursa de Valori a depășit pragul de 100.000 de investitori

Vedem un val de listări, un val care continuă și anul acesta, chiar dacă vedem o încetinire față de anul trecut. E normal, pentru că suntem într-un context mai complicat. Acum câteva zile am depășit pragul de un milion de tranzacții pe piața principală, pe piața de acțiuni. Dacă vă uitați la istorie, o să vedeți că au fost, cred, 4 sau 5 ani în care am avut tranzacții anuale în număr de peste un milion, în intervalul, cred, 2006 -2009. Adică numărul de tranzacții crește, numărul de listări crește, vizibilitatea crește, numărul de investitori crește. (…) Acum un an și jumătate, când am aprobat strategia pentru următorii 4 ani ai Bursei de Valori București, ne-am uitat la cei 5 piloni: companii, vizibilitate, investitori, tehnologie…Și vorbind despre investitori, trebuia să punem o țintă și ținta era 100.000, pentru că era acolo de când lumea, adică întotdeauna bursa și-a propus să ajungă la 100.000 de investitori și nu am reușit să o facem. Ei bine, anul acesta, pentru prima dată, am depășit pragul de 100.000 de investitori„, a adaugat acesta.

Record pe 2022 pentru BVB. Bursa de Valori a depășit pragul de 100.000 de investitori
Record pe 2022 pentru BVB. Bursa de Valori a depășit pragul de 100.000 de investitori

În acest context, Radu Hanga a mai explicat că aceasta este e o direcție bună, lucrurile sunt în mișcare, iar economia ar putea să se îndrepte într-o direcție mai bună.

După cum consideră acesta, anul care vine va fi unul foarte complicat, pentru că nimeni nu știe ce o să întâmple în nordul României, în Ucraina. Cu toate acestea însă, specialiștii din domeniul economic să gândesc la mai multe scenarii.

Pentru noi, cumva e un fel de normalitate. Noi trăim în România. Ucraina este la 400- 500 de kilometri de București, la 150 de kilometri de Cluj. Cumva face parte din mediul în care ne mișcăm noi. Dacă facem un pas în spate și ne gândim cum se vede subiectul, de exemplu, de la Londra, îți dai seama că ne place, nu ne place, suntem percepuți și suntem într-o zonă de conflict și cumva te aștepți ca într-o zonă de conflict investitorii să fie mai reținuți, mai defensivi, mai puțin dornici de a-și lua expunere și cred că foarte mult va influența anul viitor ceea ce se va întâmpla în continuare la noi în regiune și în Ucraina în special”, a explicat președintele BVB.

Te mai poate interesa și: Avarie majoră în București. Peste 1000 de blocuri au rămas fără apă caldă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult