- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Capăt de linie pentru supermarketul Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center. Se pun lacătele după 15 ani de funcționare

03 Jan, 23:11 • Claudia Simion
Supermarketul Mega Image de la partenerul Unirea Shopping Center a fost închis, după ce a funcționat aproape 15 ani.
Capăt de linie pentru supermarketul Mega Image de la parterul Unirea Shopping Center. Se pun lacătele după 15 ani de funcționare

Mega Image, retailerul controlat de grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, a decis închiderea unuia dintre cele mai vechi și vizitate supermarketuri ale rețelei, cel de la parterul complexului Unirea Shopping Center.

Reprezentanții Mega Image au confirmat informația, dar nu au știut să spună dacă e vorba de o decizie definitivă sau nu.

Supermarketul și-a început povestea, sub brandul Mega Image, în urmă cu aproximativ 15 ani. Înainte, acolo a funcționat un magazin La Fourmi.

Citește și Mai multe magazine Mega Image închise, în urma controalelor ANPC

Retailerul a cumpărat, în anul 2008, cele 14 unități La Fourmi de la fondul de investitii Global Finance. Unul dintre acestea era supermarketul de la parterul Unirea Shopping Center pe care Mega Image și-a pus brandul la scurtă vreme.

Mega Image are mai mult de 900 de supermarketuri și magazine în România. Cele mai multe din ele sunt aflate în București.

Unirea Shopping Center pierde tot mai mulți chiriași

Acum, după 15 ani de funcționare, decizia de a pune lacătul la ușa supermarketului vine după ce, în ultimii ani, Unirea Shopping Center a pierdut rând pe rând tot mai mulți chiriași mari. Printre aceștia se numără Zara și Bershka, printre cele mai populare branduri de haine din țară. S-a ajuns în această situație din cauza scăderii traficului pietonal din zonă.

Citește și Afacerile McDonald’s, creștere explozivă în România! Ce escaladare spectaculoasă a raportat compania în 2022 și care este explicația din spatele cifrelor?

Înainte de pandemia de Covid care a lovit tot globul, parterul Unirea Shopping Center era una dintre cele mai râvnite zone pentru comercianții de modă și cosmetice care doreau un spațiu în centrul comercial, de preferat cu intrare din stradă. De-a lungul anilor, în centrul comercial au închiriat spațiu branduri mari de modă, printre ele numărându-se Zara, H&M, Bershka, Stradivarius, Douglas Koton și multe altele.

Acum, însă, trei ani mai târziu, magazinul Unirea a devenit pustiu, mai ales la etajele superioare. La parter mai supraviețuiesc câteva nume precum Chopstix, Koton, Stradivarius, H&M sau McDonald’s.